Diari Més

Els alumnes dels barris de Ponent homenatgen a l'escriptora Olga Xirinacs

L’objectiu principal de l’acte, que ha comptat amb el reconeixement a l’escriptora tarragonina i amb l’entrega de premis del certàmen literari, és dinamitzar la cultura als barris de Ponent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Dir-vos que no m’havia trobat mai abans amb gent que m’estimés tant». Aquestes han estat les emotives paraules que l’escriptora tarragonina Olga Xirinacs ha destinat a l’auditori del Centre Cívic de Torreforta. I és que l’Associació de Veïns Progressista del barri, la Biblioteca Municipal i el Pla Educatiu d’Entorn, que aglutina les escoles dels barris de Ponent, han organitzat aquesta tarda un acte d’homenatge a Xirinacs pel seu 80è aniversari. El reconeixement ha donat pas a l’entrega de premis del certamen literari que es fa anualment per Sant Jordi.

Alumnes dels dotze centres educatius situats als barris de Ponent han recitat, i fins i tot musicalitzat, l’obra d’Olga Xirinacs. Per exemple, els alumnes de l’Escola Els Àngels han teatralitzat ‘Els amics i les amigues’, del poemari Marina de l’escriptori tarragonina. L’escenografia, amb una guitarra de protagonista, ha captivat als assistents.

Un plafó gegant amb el rostre de l’escriptora tarragonina concentrava totes les mirades del públic. Els més petits, quan acabaven d’actuar, dedicaven un somriure a Xirinacs. Ella els tornava. Durant tot el curs, els alumnes dels barris de Ponent han treballat l’obra de l’autora i avui s’ha vist el resultat.

Durant l’acte també ha tingut lloc l’entrega de premis del certamen literari infantil i juvenil de Ponent. El jurat que ha valorat les obres estava format per escriptors com Coia Valls i Jordi Tiñena, i personalitats conegudes en el món de l’ensenyament com Francesc Roig o Carles Cepero.

Aquest acte s’emmarca en la jornada de Sant Jordi, i l’objectiu és mostrar la cultura catalana als nouvinguts i «dinamitzar la cultura en general als barris de Ponent», explica la coordinadora de l’acte Remei Venrell.

D'altra banda, aquest divendres a latarda també s'ha celebrat la Revetlla de SantJordi amb la participació de diferents entitats culturals de la ciutat. A continuació, es poden veure algunes instantànies i piulades.

L'auditori del Centre Cívic de Torreforta s'ha omplert de gom a gom per assistir a l'homenatge de l'escriptora tarragonina.

Els alumnes dels barris de Ponent homenatgen a l'escriptora Olga XirinacsCarla Pomerol

tracking