Diari Més

Arola afronta aquest Sant Jordi amb més de 60 novetats editorials

El concurs ‘Vuela la Cometa’, de la col·lecció castellana de l’editorial, cerca nous talents literaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’editorial tarragonina Arola Editors va presentar, ahir al migdia, algunes de les novetats editorials que ja estan disponibles per aquest Sant Jordi. Més de 60 volums entre narrativa, ficció, assaigs, poesia, teatre i d’altres gèneres literaris formen l’ampli ventall de llibres.

Alguns dels plats forts que l’editorial presenta enguany formen part de la col·lecció en castellà d’Arola, La Cometa. L’any passat va tenir lloc el primer concurs 'Vuela la Cometa', i el guanyador i el finalista ja tenen la seva obra publicada per l’editorial. Aquest concurs busca nous talents de la literatura de tot l’Estat, tal i com mostra la procedència dels participants, que va des d’Andalusia fins a Astúries, passant també per Tarragona. Marcelo García, amb 'Cartas de amor después del ecocidio', una novel·la de ficció d’anticipació sobre el canvi climàtic, va guanyar-ne la primera edició. «És una sensació incomparable», assegurava mentre explicava que, en tot moment, els han tractat com si fossin autors consagrats, «quan, de fet, acabem de començar en aquest món». El finalista va ser Juan Andrés Moya, i també presenta el seu llibre'El color de las granadas', una recreació lliure d’una llegenda de l’orient mitjà.

Assaigs i poesia

La poesia, amb volums com 'The liquid dark', de Marcel Pey, que torna a publicar una obra obscura sobre el narcisisme i la mort, o 'Els avisos', de l’Eivissenc Bartomeu Ribes Guasch, té un paper important per l’editorial. I també els assaigs i estudis, com és el cas del 'Cant de les primaveres lliures', del riudomenc Lluís Aragonès. Aquest estudi fa un recorregut per la cançó protesta, i mostra la relació que aquesta ha tingut amb els moviments socials al llarg de la història.

Per als tarragonins, Arola també ofereix algunes propostes. L’editorial aposta per obres que tenen Tarragona com a protagonista, com és el cas de 'Tots els carres de la Part Alta de Tarragona', de l’aquarel·lista Fermí Carré. «El meu és un cas especial», afirmava Carré, durant la presentació. «Sóc un lleidetà criat a Tarragona i que viu a Barcelona. Però la Part Alta tarragonina em té el cor robat», afirmava. En aquest volum, el pintor plasma els carrers de la Part Alta en pintures i aquarel·les, acompanyades per històries de cada carrer i plaça de la zona.

Publicacions URV

La Universitat Rovira i Virgili també publica diversos volums, entre els quals destaca la col·lecció divulgativa'Retrats de Vi', que presenta un recorregut per diferents cellers de la zona de la mà d’enòlegs formats a la mateixa universitat.

Arola afronta aquest Sant Jordi amb més de 60 novetats editorials

Arola afronta aquest Sant Jordi amb més de 60 novetats editorialsMarta Olivé

tracking