Diari Més

Salut

Els veïns de Sant Pere i Sant Pau emprendran accions per recuperar l'ambulància

Estan disposats a «fer el que faci falta» i recorden que el delegat territorial els havia promès el retorn

Els veïns de Sant Pere i Sant Pau emprendran accions per recuperar l'ambulància

Els veïns de Sant Pere i Sant Pau emprendran accions per recuperar l'ambulànciaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns la Unió de Sant Pere i Sant Pau, amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona, està disposada a emprendre les accions necessàries per recuperar l’ambulància del barri que els han retirat amb el canvi de model del transport sanitari. La presidenta de l’entitat, Angelines Santos, destaca que «estem disposats a manifestar-nos i a fer tot allò que sigui necessari per trobar una solució».

Al seu torn el vocal de la junta de l’associació, Tomàs Sentís, assegura que «el fins ara director territorial de Salut a Tarragona, Josep Mercadé, ens fa prometre, fa quatre mesos, que la pèrdua de l’ambulància seria provisional i que tornaria al barri en cinc mesos. A més, ens va dir que en tot moment estaríem informats de la presa de decisions i del nou destí provisional». De fet, el representant veïnal destaca que el motiu que hauria propiciat el trasllat de l’ambulància del barri es devia «al fet que el seu emplaçament no reunia els requisits tècnics mínims exigits». Fins al moment, aquest vehicle de transport sanitari es trobava al CAP Sant Pere i Sant Pau.

Segons afirmen els veïns, l’ambulància del conflicte va ser traslladada a l’Hospital Joan XXIII, però en les darreres setmanes, «ens hem assabentat que l’han traslladat al polígon industrial Riu Clar», defensen. En aquest sentit, diuen que «l’objectiu final de Salut sigui concentrar totes les ambulàncies que hi ha repartides a la ciutat en aquest punt, per tal d’estalviar diners», apunta Sentís.

Els veïns estan decidits a emprendre accions tot i que encara no han concretat quines seran les definitives. El pròxim pas és convocar una assemblea informativa al barri per explicar la situació que viuen. «Intentarem reunir el barri i, en funció de les propostes i de les decisions que es prenguin, sortirem al carrer», afegeix Angelines Santos. A la vegada, Tomàs Sentís, recorda que «demanem un servei públic de qualitat no només pel barri, sinó per tota la ciutat. Les ambulàncies que hi ha en punts com la Granja o al CAP Muralles, esperem que es conservin als seus indrets i que no se centralitzin al polígon Riu Clar».

Cal recordar que el nou sistema de transport sanitari implica la separació de dues figures clau: el metge i el professional d’infermeria. Així, un vehicle d’intervenció ràpida és el primer a actuar i, si cal, després envien l’ambulància, separant els dos professionals.

tracking