Diari Més

Conflicte

Denuncien 12 assalts amb força a habitatges deshabitats de la Part Alta

Els veïns asseguren que viuen «un assetjament» que s’ha agreujat les dues últimes setmanes quan un grup d’individus ha forçat les portes de diversos habitatges

Una biga es desprèn al carrer de les Moles sense causar ferits

Denuncien fins a 12 assalts amb força a habitatges deshabitats de la Part AltaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la Part Alta denuncien públicament «l’assetjament constant» que han viscut en els dos últims mesos. Asseguren que han patit fins a una dotzena d’assalts amb força a habitatges deshabitats pròxims a la plaça dels Natzarens. De fet, expliquen «que un grup d’individus forcen portes i finestres per entrar dins d’immobles i endur-se tots aquells elements de valor que hi puguin trobar o dur-hi a terme activitats poc lícites». Els carrers que han patit més assalts han estat el de la Civaderia, Misser Sitges, Arc d’en Toda , Comte i el de les Moles. La Guàrdia Urbana està investigant els fets.

El president de l’Associació Veïns de la Catedral a la Part Alta, Jordi Ferré, assegura que «fa més de dos mesos que van començar els assalts a pisos i habitatges. Ens hem trobat les portes forçades i, fins i tot, en alguns casos, la Guàrdia Urbana va trobar-se objectes que duien els ocupants, tot i que van escapar-se pels terrats». Destaca que la majoria de casos es produeixen entre les dotze de la nit i la una de la matinada. «Entre els veïns ens avisem ràpidament i també ho fem a la policia, però sembla que no hi hagi manera d’aturar aquesta situació que, en les dues últimes setmanes, s’ha repetit gairebé cada nit. Cada dia ens trobem portes malmeses».

De fet, l’últim cas s’ha registrat la nit d’aquest dimarts. «Han forçat el número 16 del carrer de la Civaderia», afegeix Ferré. A més, recorda que, fa dues setmanes, «ja havien forçat una persiana d’aquest mateix espai i creiem que van entrar per la part baixa». A la vegada, una veïna del carrer Merceria diu que «a principis de la setmana passada, van forçar el número 9 del carrer Comte. Tot i que me’n vaig assabentar l’endemà, no em va estranyar la notícia, cada dia és més habitual».

En aquest sentit, Jordi Ferré considera que «vivim amb una inquietud constant. Més enllà del fet que ocupin habitatges, la problemàtica es troba en les destrosses que poden causar o la possibilitat que s’originin focs». Per aquest motiu, «creiem que si s’augmentés la vigilància policial, entre mitjanit i les dues de la matinada, es podria acabar amb aquesta situació insostenible. Encara que tots els edificis que han forçat estan abandonats, alguns podrien contenir objectes de valor en el seu interior». En conclusió, Ferré lamenta que «l’Ajuntament continua sense preocupar-se per l’estat ni el manteniment de la Part Alta, sobretot de la zona de ponent». A la vegada, posa d’exemple el despreniment d’una biga al carrer de les Moles, durant el vespre d’aquest dimarts. Aquesta va caure des d’una alçada de set metres i sense causar ferits. L’Ajuntament de Tarragona està buscant-ne el propietari perquè hi actuï.

Petits incendis i robatoris

Més enllà dels assalts, en veí de la plaça dels Natzarens detalla que «vivim tot tipus d’incidents. Hi ha un grup d’individus que s’acostuma a concentrar a la plaça i, fins a dues vegades, han calat foc a la lona de la bastida que hi ha instal·lada des de fa més de mig any». La lona va cremar-se parcialment. Un altre veí diu que, la setmana passada, «van incendiar unes mantes que hi havia situades a terra i aquestes van encendre’s deixant una taca de fum en una de les parets de la plaça». D’altres veïns asseguren que «continuem vivint robatoris com la típica estirada de la bossa de mà o furts de telèfons mòbil».

tracking