Diari Més

Educació

Dow torna a reclamar un canvi legislatiu de les tarifes energètiques

Ho va fer durant l’acte d’entrega del premi a l’excel·lència en els estudis universitaris, que va recaure en Lorena Chesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La indústria química, per ser més competitiva, necessita una modificació en la legislació de les tarifes energètiques. Aquest és el missatge que van llançar ahir el president de Dow Tarragona, Dow Ibérica i Dow Europa. Els tres màxims representants de la indústria química al Camp de Tarragona van ser contundents a l’hora d’explicar que l’única manera de mantenir les inversions al territori és assolir aquesta fita.

D’altra banda, el president de la planta de Tarragona, Kepa Díaz, va afegir al llistat de requeriments unes millors infraestructures i un canvi legislatiu pel sector químic. «Estem obligats a ser optimistes, però ho som de forma moderada», deia. Díaz va explicar que l’empresa Dow Chemical «no és una fàbrica de productes, si no una fàbrica de solucions pels problemes socials. Solucions en l’accés a l’aigua potable, en transport o en educació».

La trobada d’alts càrrecs de la companyia va ser en motiu a l’entrega del premi Dow, que dota amb un lloc de treball com a enginyer químic a la planta de Poliglicols a Dow Tarragona al millor estudiant de la Universitat Rovira i Virgili. La guanyadora del premi va ser Lorena Chesa, estudiant del màster d’Enginyeria Química de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química de la URV. Chesa va agrair l’oportunitat que li ofereix l’empresa i la URV i va afegir que «és el premi a molts anys d’esforç i dedicació». L’estudiant ja va començar a treballar per l’empresa fa gairebé tres setmanes.

És la 38a edició del premi Dow, el que, segons el conseller d’Interior, Jordi Jané, «vol dir que està arrelat i que genera bons fruits», opinió que van compartir també els representants de Dow i de la universitat. El conseller va explicar que és un premi «a tres bandes». Primer, per l’estudiant que va rebre el reconeixement, però també per la universitat, que pot veure els seus estudiants «triomfant en el món laboral», i per la mateixa Dow, que pot aprofitar el «talent que genera el territori». El president de Dow Europa, Orient Mitjà, Àfrica i la Índia, Heinz Haller, va remarcar que «el que necessita Dow és l’element humà, i això és el que ofereix la universitat de Tarragona».

Jané, en relació al paper de la Generalitat en la promoció de la indústria química, no va mencionar les demandes energètiques que havia fet l’empresa. Tot i així, va explicar com, des del seu departament, la seva principal tasca és «garantir la seguretat, perquè no hi ha llibertat sense seguretat, i és la millor manera de mantenir l’arribada d’inversions estrangeres».

El conseller també va oferir dades, en l’àmbit de Catalunya, i va explicar com la regió ha passat de la setzena posició a Europa en inversió estrangera durant el 2014 a la quarta en el 2015. Tot, deia, gràcies a l’arribada de 5.224 milions d’euros. A més, pel que fa a les inversions estrangeres, va fer una breu menció al projecte de BCN World, assegurant que «el projecte de Salou i Vila-seca el volem, perquè és bo pel territori».Sí que va fer referència a les tarifes energètiques l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, que va demanar «que totes les institucions i empreses implicades ens unim pel futur de la indústria química treballant com una sola veu».

Dow torna a reclamar un canvi legislatiu de les tarifes energètiques

Dow torna a reclamar un canvi legislatiu de les tarifes energètiquesCristina Aguilar

tracking