Diari Més

Barris

Bonavista celebrarà la festa de Sant Jordi per primera vegada

L’associació de Veïns s’ha marcat com a objectiu recuperar totes les festes, per tal d’unir el barri

Bonavista celebrarà la festa de Sant Jordi per primera vegada

Bonavista celebrarà la festa de Sant Jordi per primera vegadaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri de Bonavista, per primera vegada, tindrà la seva pròpia festa de Sant Jordi. L’ha organitzat l’associació de Veïns de Bonavista amb l’objectiu de tenir un dia perquè «la gent es reuneixi i nosaltres, des de l’associació, puguem tenir-hi contacte, que ens coneguin. A més, de què tothom vegi que el barri és un lloc on divertir-se, on poden celebrar les seves festes», segons explica la presidenta, Loli Gutiérrez.

Amb aquest objectiu en ment, la festa no es limitarà a la venda de roses i de llibres habitual, sinó que hi haurà una jornada plena d’activitats culturals per les famílies. A les deu del matí es muntarà una activitat «original, que sigui diferent del que veiem normalment», un castell medieval, fet amb aproximadament 150 capses per guardar el pa. «Per nadal ja vam fer un arbre amb llaunes, que van recollir els nens de les escoles per posar-hi desitjos. Aquesta vegada, tot el barri, des dels comerços als particulars, ens estan guardant les capses, que ajuntarem per fer un castell i pintarem de colors», explicava Gutiérrez.

Tot el dia, la plaça de la Constitució del barri tindrà diferents activitats, que seran possibles gràcies a la col·laboració de diferents entitats. Un grup d’alumnes de l’institut Cal·lípolis, situat al Complex Educatiu, farà un taller de pintar cares, i també hi haurà la representació teatral de la llegenda de Sant Jordi a càrrec de Torralba Teatre, un grup tarragoní nascut dels antics membres de la Universitat Laboral i Albada Teatre.

El dia acabarà amb l’entrega de premis del concurs de contes i relats breus, de temàtica diversa, en el qual hi competeixen els alumnes de l’escola Joan XXIII i l’escola pública de Bonavista que també està obert al públic. De premi a les tres categories, infantil, jove i adult, s’entregaran tres lectors de llibres electrònics. A més, durant tot el dia els assistents podran passar per un photocall per tal de deixar constància de la seva presència a la festa del barri.

Així l’Associació de Veïns vol treballar per unir els veïns de Bonavista, ja que «cada cop que fem una cosa de l’associació la gent guanya interès i es motiva a treballar pel barri». La festa de Sant Jordi és només la primera de les novetats que ha preparat l’associació. Gutiérrez explicava que un dels objectius de l’associació és «dinamitzar la cultura al barri, que la gent de Bonavista pugui celebrar-ho tot». De fet, dies senyalats, com Sant Joan o Nadal, es tornaran a celebrar des del barri, «per adults i també per nens de tota Bonavista».

tracking