Diari Més

Medi ambient

Mediterrània demana a l'Ajuntament que es comprometi a protegir l'Anella Verda

Ha presentat una moció al respecte perquè es debati al ple del proper divendres

Mediterrània demana a l'Ajuntament que es comprometi a protegir l'Anella Verda

Mediterrània demana a l'Ajuntament que es comprometi a protegir l'Anella VerdaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mare Terra Fundació Mediterràniaha entrata registre de l’Ajuntament de Tarragona aquestdivendres una moció en la qual es demana«el compromís de protegir els espais de l’Anella Verda». La moció està dirigida a tots els grups municipals amb la intenció que l’assumeixin i sigui votada en el plenari d’aquest divendres. Des de l’entitat es confia que el document serà aprovat per unanimitat, ja que proposa mesures que serviran per millorar la qualitat de vida de tots els tarragonins. La moció és una recopilació d’idees, propostes i objectius no només de Mediterrània, sinó també d’altres entitats o persones a títol individual, de manera que tothom que tingui alguna cosa a dir al voltant de l’Anella Verda pugui sentir-se representat.

Segons s’exposa a la presentació de la moció, «entenem que (l’Anella Verda) és un tema pendent i fonamental per al desenvolupament vital del municipi de Tarragona, que farà extensiu la riquesa i patrimoni natural a tota la població». Per això mateix, es proposa a l’Ajuntament que «continuï i ampliï les actuacions a l’Anella Verda, com són la seva senyalització i protecció, la vigilància per tal que les replantacions siguin de plantes autòctones, i el manteniment adequat».

La moció demana la creació d’un Pla Director elaborat pel consistori amb el consens de les entitats ecologistes de la ciutat. El Pla Director ha de ser un document, per tant, que compti amb la unanimitat de tothom, i el seu objectiu seria«implantar les bases per a totes les actuacions pertinents, i que garanteixi la conservació del patrimoni natural de Tarragona». Entre les actuacions que caldrà tenir en compte, destaquen la restauració de masos i barraques, posar en marxa reforestacions i restauracions ambientals, elaborar plans de recuperació de flora i fauna, i la recuperació ambiental d’espais degradats per frenar la pèrdua de biodiversitat, entre d’altres.

El president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, ha explicat que «hem decidit presentar aquesta moció perquè tenim la custòdia d’una part del riu Francolí i hem detectat algunes mancances en la conservació del nostre espai. Hem recopilat iniciatives provinents de diversos àmbits, així com idees nostres, per donar forma a una moció que representi la preocupació general que existeix sobre aquesta qüestió». «Demanem a tots els grups municipals que es prenguin seriosament aquest document i l’aprovin», ha afegit Juárez, «perquè el bon manteniment de l’Anella Verda és cabdal per al futur de la ciutat i de tots els tarragonins. No és un tema per entrar en jocs polítics, així que els hi demanem que siguin responsables».

tracking