Diari Més

Castells

Els Xiquets completen castells de 7 i mig per estrenar temporada

El 2d7 dels Xiquets de Tarragona, el 3d7a dels Xiquets de Reus, el 4d7a dels Xiquets del Serrallo i el 3d8 de la Colla Vella Xiquets de Valls.

2d7 dels Xiquets de Tarragona

La plaça del rei veu aixecar castells de set i migCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sol primaveral de mitja tarda va afavorir que la plaça del Rei s’omplís per viure l’inici de temporada dels Xiquets de Tarragona. Els matalassers van començar a rodar estructures portant castells de set i mig. Al seu costat, la Colla Vella Xiquets de Valls van portar el castell de major dificultat de la diada, el 3 de 8 en tercera ronda. A la vegada, els Xiquets del Serrallo van mostrar el caràcter tenaç defensant estructures matineres com el 3 i el 4 de 7 amb agulla. Aquest darrer, el van haver de treball amb contundència en la descarregada. La plaça també va omplir-se de color avellana amb estructures de 7 i de 7 i mig dels Xiquets de Reus.

Els de la camisa ratllada van obrir ronda amb un 2 de 7 segur que ja mostrava el millor castell de la seva actuació. A continuació van apostar per un 7 de 7 que no va presentar problemes i que va completar-se sense dificultats. En tercera ronda, els del carrer de Santa Anna van completar un 5 de 7 que van haver de treballar lleugerament quan col·locaven els pisos superiors. Tot i això, la canalla va ser ràpida i va aconseguir descarregar l’estructura sense dificultats. El nou cap de colla, Josep Maria Solé, va mostrar-se satisfet amb els resultats i va destacar que «volíem utilitzar la diada per donar sortida a la canalla nova, que ha canviat de pis». De cara a Sant Jordi va assegurar que «podríem portar un castell de vuit, que podria ser el 3d8, de fet ens ho demana a crits». La Colla Vella Xiquets de Valls va completar un 2 de 7 molt segur en primera ronda. Va continuar amb un 4 de 8 ben assegurat, mentre que, per tancar l’actuació, van descarregar un 3 de 8 molt segur. La característica principal d’actuació rosada d’ahir van ser els múltiples canvis. Tal com explicava el seu cap de colla, Manel Urbano, «ens faltava un pis sencer del 3 de 8, però ho hem pogut solucionar». A més, detallava que «a principi de temporada aprofitem per fer pujar molta gent, perquè puguin provar castells. És un fet que, més endavant, anirà a favor nostre». La seva pròxima actuació serà a Sitges, coincidint amb la celebració de Sant Jordi. En aquest sentit, Urbano afegia que «l’objectiu és continuar rodant castells».

En clau tarragonina, la colla que també va destacar ahir van ser els Xiquets del Serrallo, defensant castells de 7 i de 7 i mig. En primer lloc, van apostar per un 3 de 7 amb agulla que va patir a nivell de terços durant la carregada. Tot i això, van aconseguir completar-lo. En aquest cas, el nou cap de colla, Jonathan de la Fuente anava de segon. En segona ronda, els de la camisa blava van portar l’èpica a plaça. El 4 de 7 amb agulla va començar a bellugar-se abans de poder carregar-lo. Tot i això, la canalla va continuar endavant i el públic va esclatar en una ovació quan el van completar. Van tancar ronda amb un 3 de 7. El nou cap de colla va anticipar que «les estructures que portarem per Sant Jordi dependran de la colla».

Per la seva banda, els Xiquets de Reus van encetar l’actuació amb un 3 de 7 segur. Van continuar amb el 4 de 7 i van tancar amb un 3 de 7 amb agulla força àgil. Un dels caps de colla, Oriol Ciurana, va explicar que «el salt als castells de 8 podria donar-se per Sant Jordi, on en podríem portar un o dos».

3d7a dels Xiquets de Reus

Els Xiquets completen castells de 7 i mig per estrenar temporadaCristina Aguilar

4d7a dels Xiquets del Serrallo

Els Xiquets completen castells de 7 i mig per estrenar temporadaCristina Aguilar

3d8 de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

Els Xiquets completen castells de 7 i mig per estrenar temporadaCristina Aguilar

tracking