Diari Més

Coneixement

Una app facilitarà el contacte amb el 112 a professorat i alumnes estrangers

Interior, Telefónica i la URV signen un conveni per millorar la seguretat dels nouvinguts

KimFaura, Josep Anton Ferré, Jordi Jané i Frederic Adan, ahir a la tarda en la signatura del conveni.

Una app facilitarà el contacte amb el 112 a professorat i alumnes estrangersCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot aquell alumne o professor estranger que necessiti contactar amb el 112 ho podrà fer, a partir del pròxim curs, mitjançant una aplicació per a mòbil basada en pictogrames, la 112 Accessible. El departament d’Interior de la Generalitat, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i Telefónica van signar ahir a la tarda un conveni per facilitar l’accés al telèfon d’emergències a totes aquelles persones que procedeixin de l’estranger i que estiguin relacionades amb els programes internacionals de la universitat. De fet, l’objectiu de l’app és arribar a totes aquelles persones que no parlen català, castellà, anglès, francès o alemany. El director del CAT112, Frederic Adan, va destacar que –ahir a la tarda en la presentació de l’aplicació– «permetrà que persones que potser parlen xinès, japonès o romanès puguin entendre’s i comunicar-se mitjançant imatges». A la vegada, subratllava la importància que suposa per a una persona que s’ha desplaçat i es troba en un país estrany «sentir-se segur». En aquest sentit, el conseller d’Interior, Jordi Jané, va subratllar que «la app és una demostració sobre que la tecnologia serveix per a millorar la vida de les persones».

Mitjançant el conveni, Telefónica proveirà de manera gratuïta a la URV i al CAT112 d’aquesta aplicació multilingüe. A la vegada, serà la URV l’ens que facilitarà la distribució de l’app de manera gratuïta entre els membres de la comunitat universitària que visiten el centre tarragoní a través de programes internacionals. El director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, va detallar que «els pictogrames són molt fàcils d’interpretar, ja sigui per a un cas de robatori, un accident de cotxe, maltractament o, fins i tot, per vòmits o convulsions». Aquestes imatges estan agrupades en tres apartats: policials, de salvament i extinció d’incendis i sanitàries. A més, cada pictograma inclou consells per tal de minimitzar el risc mentre no arriben els serveis d’emergències.

Per la seva banda, el rector de la URV, Josep Anton Ferré, va recordar que al voltant del 30% del miler d’alumnes que duen a terme un doctorat són estrangers. «Cada cop ens interessa més la internacionalització, fet que també ens ajuda a posicionar-nos i guanyar visibilitat», afegia.

Des del CAT112 van garantir també que aquesta aplicació serà extensiva a totes les universitats catalanes. «De moment ja hem entrat en converses amb la de Lleida i Girona», va defensar Frederic Adan.

tracking