Diari Més

Laboral

Tarragona registra prop de 8.000 accidents de treball en el darrer any

Entre febrer del 2015 i aquest gener, la demarcació ha patit 4 casos mortals, 50 de gravetat, mentre que la resta van ser lleus

Imatge del passat desembre, quan un camió que transportava ampolles d'aigua va bolcar.

Tarragona registra prop de 8.000 accidents de treball en el darrer anyCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La demarcació de Tarragona ha registrat 7.955 accidents de treball amb baixa en el darrer any. Entre el febrer de 2015 i aquest gener la província ha lamentat quatre víctimes mortals causades per un accident laboral i 50 casos de gravetat. La resta, 7.901, van ser accidents lleus que van necessitar uns dies de baixa per tal que la persona es pogués recuperar i s’incorporés de nou a la feina. En comparació amb el mateix període del 2014, la xifra total suposa un augment de gairebé el 10%. Aleshores, entre el gener i el desembre de 2014, es van registrar fins a 7.236. Aquest augment es detecta a la vegada que l’índex d’incidència dels accidents en jornada de treball amb baixa han crescut a la demarcació de manera exponencial des del 2012.

Pel que fa als accidents darrer any, la majoria d’aquests procedeixen del sector serveis. Concretament, han estat 5.151 els casos. En segon lloc, el sector de la indústria va sumar 1.530 accidents en onze mesos. Els 4 accidents mortals van registrar-se entre el sector serveis i el de la indústria. Tot i la davallada en el camp de la construcció, aquest sector va ser el tercer en nombre de baixes, 784. En últim lloc, els llocs de treball relacionats amb l’agricultura i les feines al camp van sumar 490 baixes laborals.

En comparació amb la resta de demarcacions, Tarragona és la tercera en nombre de danys. Barcelona és la província que acumula més accidents, 60.189 casos en l’últim any, seguida de Girona, amb 8.896, i Lleida amb 4.901 baixes.

Mesures per reduir els accidents

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va posar en marxa, el passat mes de febrer, una campanya per reduir els accidents laborals a les empreses que tenen una alta sinistralitat. En aquest sentit, la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball van enviar cartes a 1.850 empreses, les que tenen més accidents i que superen els índexs d’incidència del seu sector o el del conjunt d’empreses del país, perquè complissin les mesures preventives de seguretat i portessin a terme accions urgents per reduir els accidents. Van anunciar que inspectors de Treball visitarien aquestes empreses per controlar el compliment de la normativa de prevenció de riscos laborals.

tracking