Diari Més

Sanitat

L'ONG Pallapupas alleugera l'estada dels nens al Joan XXIII

Els actors passen els matins dels dimarts amb els pacients

L'ONG Pallapupas alleugera l'estada dels nens i nenes ingressats a l'Hospital Joan XXIII

L'ONG Pallapupas alleugera l'estada dels nens i nenes ingressats a l'Hospital Joan XXIIICedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estades a l’hospital mai són agradables, i menys pels més petits i petites. És per això que l’ONG Pallapupas, a través dels jocs i el riure, intenten alleugerar el dolor, la por i l’angoixa dels infants i dels joves que es troben ingressats a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Cada dimarts, de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dues, la Gelocatila i l’Apósito s’acosten a més de 20 pacients per humanitzar el seu pas per l’hospital.

Kristina Parera, que es posa a la pell de Gelocatila, assegura que «l’objectiu és relaxar tant els pacients com a l’equip de professionals». Tant Parera com Isaías Antolín, qui fa el paper d’Apósito, treballen juntament amb l’equip assistencial: «Les infermeres ens diuen el nom del nen, la seva patologia i la situació familiar. Aixòno obstant, cadascú fa la seva funció», assegura l’artista. Apósito reconeix que «també es viuen moments durs, especialment amb els nadons. En aquestes situacions,acompanyem als pares perquè es desfoguin».

Els professionals sanitaris demanen l’ajuda dels Pallapupas per diferents situacions. Per exemple, perquè els nens es beguin el batut o la medicina, o per ajudar a aixecar-los del llit. Gelocatila explica que també estan pendents de l’arribada del nen al quiròfan, «i esmorteïm la seva separació amb els pares, inventant una història per distreure’l». Els Pallapupas també fan acompanyament quan el nen es desperta de la intervenció i torna amb els seus pares, o quan abandona l’hospital.

L'ONG Pallapupas alleugera l'estada dels nens i nenes ingressats a l'Hospital Joan XXIII

L'ONG Pallapupas alleugera l'estada dels nens i nenes ingressats a l'Hospital Joan XXIIICedida

tracking