Diari Més

Redacció

L'Arquebisbe de Tarragona diu assignatura religió ajuda a formar persones íntegres

Ha defensat la presència de l'assignatura durant la presentació del documental 'Hem perdut l'oremus', que reivindica l'ensenyament d'aquesta matèria

L'Arquebisbe de Tarragona diu assignatura religió ajuda a formar persones íntegres

L'Arquebisbe de Tarragona diu assignatura religió ajuda a formar persones íntegresDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha defensat avui la presència de l'assignatura de religió en el sistema educatiu i ha afirmat que aquesta promou«l'educació de persones íntegres».

En el marc de la presentació del documental 'Hem perdut l'oremus', Pujol ha assegurat que la religió«és una eina pedagògicad'altíssima categoria»ja que obliga els joves a plantejar-se«grans preguntes».

«El pitjor enemic que pot tenir el món és la ignorància religiosa», ha assegurat el prelat, que a més ha afirmat que l'ésser humà«és naturalment religiós».

El documental presentat reivindica la presència de les classes de religió a les escoles catalanes i ha estat impulsat pel professor de religió Ignasi Díaz, i produït per Arturo Méndiz -guanyador de dos premis Goya-.

Durant els seus trenta minuts de durada, 'Hem perdut l'oremus'recull els testimonis -entre d'altres- de l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, de l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, i del teòleg Francesc Torralba.

El documental també aporta les experiències dels professors de religió, que subratllen la importància de la formació religiosa en el context cultural i històric català i intenten«trencar els prejudicis»que desperta aquesta assignatura en una part de la comunitat educativa.

Segons els seus autors, l'objectiu del curtmetratge és «conscienciar sobre la importància de l'ensenyament de la religió»per al desenvolupament vital de nens i adolescents.

En la presentació del film, el seu productor, Arturo Méndiz ha afirmat sentir-se sorprès per la quantitat de professors de religió que hi ha a Catalunya i ha reivindicat la seva labor

tracking