Diari Més

Literatura

Escalfant motors per Sant Jordi

Les vendes de Cossetània Edicions, amb 185 títols al mercat, han augmentat un 21% l’últim any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una guia amb 17 rutes pel Baix Camp (Baix Camp. 17 excursions a peu), el segon volum d’un llibre amb expressions típiques de les Terres de l’Ebre (Lo Llibre 2) i una novel·la policíaca sobre un assassí en sèrie de Tortosa (Defenseu-nos en la batalla). Aquests són alguns dels volums que l’editorial vallenca Cossetània Edicions, té a punt per aquest Sant Jordi.

I és que amb un total de 185 nous títols des del Sant Jordi de l’any passat, el responsable de Cossetània, Jordi Ferré, veu amb molt d’optimisme el Dia del Llibre d’enguany. Perquè tot i l’estabilització del mercat en aquest sector, l’editorial va tancar el passat any amb un augment de les vendes de fins a un 21% i una facturació global de més de dos milions i mig d’euros, convertint-se, així, en el segon grup editorial més important del país en llengua catalana. «Unes xifres que ens fan afrontar aquest Sant Jordi amb moltes ganes i optimisme», afirma Ferré. A més, Jordi Ferré destaca el cas del llibre Sucs Verds, un manual de receptes saludables de sucs i purés, que fa 62 setmanes que es troba al TOP 10 dels llibres més venuts a Catalunya.

Tot tipus de llibres

Els llibres que l’editorial presenta per aquest Sant Jordi són molt diversos i variats. S’hi poden trobar novel·les, com és el cas del llibre de Joan Cavallé, Els arbres no es podien moure, «una història d’aprenentatge», explica l’autor, que té com a protagonista un nen de 10 anys que va descobrint el món que l’envolta de mica en mica, mentre passa els estius en un mas al mig de la muntanya. «Jo personalment afronto aquest Sant Jordi amb optimisme», assegura el mateix autor. «Els treballadors del sector estan preocupats per les vendes, però per mi la feina d’escriure i la feina de ser llegit es fa a poc a poc», aclareix Cavallé. I afegeix: «Si no es venen prou exemplars ara, ja arribarà, de mica en mica, la connexió amb els lectors».

Els castells també tindran un paper important durant aquest Sant Jordi. Aprofitant que enguany és any del Concurs de Castells de Tarragona, i que la passada edició va ser el 25è aniversari del certamen, Jordi Andreu i Jordi Suriñach presenten 25 Edicions del Concurs de Castells de Tarragona. Emocions puntuades, un recull d’històries i anècdotes de cada edició del concurs, que pretenen mostrar l’interior del torneig casteller més important del món.

Per altra banda, els llibres infantils també tenen cabuda aquest Sant Jordi per l’editorial. Havent-se reeditat edicions anteriors per l’èxit de venda de Patufet, on ets, Roger Roig i Hugo Prades presenten La caragolada, que com expliquen els mateixos autors, és «un conte que ensenya als nens i nenes el costum d’anar a buscar i menjar caragols». Com asseguren, «una tradició molt típica de Catalunya i que no s’ha de perdre».

Escalfant motors per Sant Jordi

Escalfant motors per Sant JordiMarta Olivé

tracking