Diari Més

Successos

Els robatoris de catalitzadors s'estenen a Parc Riu Clar, la Floresta i l'Albada

Han registrat sis casos en una mateixa setmana i la majoria d’aquests han estat en vehicles monovolums, motiu pel qual els Mossos obriran una investigació

Els robatoris de catalitzadors s'estenen a Parc Riu Clar, la Floresta i l'Albada

Els robatoris de catalitzadors s'estenen a Parc Riu Clar, la Floresta i l'AlbadaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els robatoris de catalitzadors s’han estès als barris de Ponent. L’element en qüestió és una peça del tub d’escapament que s’encarrega d’eliminar els gasos contaminats dels cotxes i, cada vegada més, s’està convertint en una atracció per als lladres. Concretament, en les darreres setmanes, han detectat el robatori d’aquesta peça en diversos vehicles monovolums que estaven estacionats a la Floresta, l’Albada i Parc Riu Clar. Els Mossos d’Esquadra confirmen aquests fets a la vegada que asseguren que obriran una investigació per enxampar als responsables dels robatoris. Cal recordar també que, la tercera setmana de març, es va registrar almenys cinc casos de robatoris de catalitzadors a Sant Pere i Sant Pau, que van ser denunciats als Mossos d’Esquadra.

Diversos veïns de la zona de Ponent destaquen que els robatoris van produir-se durant la darrera setmana de març. Una veïna de Parc Riu Clar detalla que «alguns veïns van trobar-se amb la sorpresa a primera hora del matí, quan havien d’anar a treballar i no podien engegar el cotxe». Així, creu que «els robatoris es devien produir durant la nit». La peça en qüestió està col·locada a la part de sota del vehicle, al tub d’escapament. En aquest sentit, un veí de la Floresta assegura que «els talls de les peces sostretes van ser molt nets. Per la qual cosa entenem que els autors són persones expertes, que no seria la primera vegada que ho roben».

L’última setmana de març, es van registrar almenys tres robatoris de catalitzadors i, entre els carrers de l’Albada i Parc Riu Clar, també haurien sostret aquesta peça en tres cotxes.

Tot i que el cos dels Mossos d’Esquadra està posant fil i agulla a la investigació i encara es desconeix el destí final de les peces, tot apunta que els catalitzadors podrien ser revenuts al mercat negre o s’utilitzarien per extraure’n alguns dels seus components. Cal destacar que els catalitzadors estan coberts de capes fines de metalls preciosos com són el platí, el paladí o el rodi. El preu de cotització d’algun d’aquests materials podria ser el fet desencadenant del què alguns veïns ja anomenen «la moda dels catalitzadors». El preu de bona part d’aquests materials se situa sobre els 37 euros el gram, de manera que el preu mitjà d’una peça d’aquestes característiques pot costar entre 2.900 i 4.000 euros.

Entre els casos registrats als barris de Ponent, s’han vist afectats diversos monovolums del model Citroen Xsara Picasso. És fàcil pensar que aquests vehicles, en ser més alts que la mitjana, són més accessibles pel lladre a l’hora de sostreure la peça per la part inferior del vehicle.

D’altra banda, una veïna de Parc Riu Clar recorda que «el passat mes de febrer també vam patir diversos atacs contra els vehicles que hi havia estacionats al carrer. Van trencar vidres i retrovisors en diverses ocasions».

tracking