Diari Més

Polèmica

Els afectats per l'Autoescola Europa creen una plataforma

Asseguren que «arribaran fins al final», tot i que l’advocat explica que serà un procediment llarg

Els representants dels alumnes asseguren que hi ha més de 200 persones afectades.

Els afectats per l'Autoescola Europa creen una plataformaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els afectats de l’Autoescola Europahan deciditoficialitzar la plataforma per poder engegar un procediment judicial contra els propietaris de l’autoescola. Així els hi ha recomanatl’advocat que porta el cas, Carlos Perdiguero. Els alumneshan asseguratque «arribaran fins al final», tot i que el procediment, segons l’advocat, será lent i complicat.

La reunió, que ha comptatamb la presència de gairebé un centenar d’afectats, ha servitper informar els alumnes sobre quins són els passos que s’han de seguir a partir d’ara. «Estem esperant que tots els afectats denunciïn per poder portar la causa al jutjat», explicadesesperat Keiron Stoner, un dels representants dels alumnes.

El col·lectiu d’afectats ha pogut demostrar que durant el matí que va tancar l’autoescola es van acceptar matrícules. A més, segons el Butlletí Oficial de l’Estat, els propietaris van ser embargats l’any 2015, i una altra vegada el 2016. Per tant el motiu real del tancament ha estat econòmic i no per jubilació, tal com apuntaven els responsables de l’Europa.

Des de fa dos dies, els propietaris, que van prometre reubicar a tots els alumnes, no agafen el telèfon. El col·lectiu d’afectats ha decidit emprendre un procés legal, «perquè encara que sigui llarg, servirà com a mecanisme de pressió», comentava l’advocat. «Som conscients que, en cas que es demostri que ha estat un frau, primer cobrarà el deute Hisenda i no pas nosaltres. Tot i així volem buscar responsabilitats», explical’afectada Meritxell Gallart.

Una altra autoescola oberta

«Tot això ha estat un muntatge molt ben fet», assegurenels professors, que també van ser acomiadats d’un dia per l’altre. Ja fa un any, que els professors mantenen contacte amb advocats i que recopilen información sobre l’autoescola. «Ens oloràvem que tancarien», explica Pilar Bernard, una de les professores. Segons expliquen, els propietaris de l’autoescola els hi feien moving, no els deixaven fer cursos i no arreglaven els cotxes de pràctiques. Els professors afectats ajudaran als alumnes, però porten el seu cas a part.

Per altra banda, els professors volen demostrar que els propietaris no són insolvents, ja que des del gener, la filla -encarregada de parlar amb els alumnes-, té oberta legalment una autoescola al carrer Estanislau Figueres. De moment no ha apujat la persiana.

tracking