Diari Més

Societat

Tarragona és el municipi amb més avis centenaris de la província

Tarragona compta amb 38 dels 211 que agrupa la província

Tarragona és el municipi amb més avis centenaris de la província

Tarragona és el municipi amb més avis centenaris de la província

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Actualment la província de Tarragona compta amb més de 200 persones que superen el segle de vida. Segons les dades que s’han fet públiques des de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), són 211 les persones centenàries que viuen a la demarcació de Tarragona, entre les quals s’observa una gran majoria femenina, un total de 170 dones, el que representa un 80%, per tant, el 20% restant amb 41 avis correspon a la xifra masculina.

Les dades extretes de l’Idescat, que corresponen al padró del 2015, mostren que Tarragona es situaria com el municipi amb més avis centenaris amb un total de 38, dels quals 34 són dones i 4 homes. A continuació hi hauria Reus, amb 20 avis dels quals 18 són dones i 2 són homes. Seguidament Tortosa amb 16, 12 dones i 4 homes. I altres amb menys com Valls i Cambrils que en tenen 6.

Reconeixements centenaris de la província

Lliuren la Medalla Centenària a Montserrat Martí

Montserrat Martí i Massot va néixer el 24 de desembre de 1915 a Navàs. Ella i el seu marit van tenir dos fills. Actualment també té set néts i cinc besnéts.

La Generalitat de Catalunya lliura la Medalla Centenària a Carmen Corbella

Carmen Corbella i Carabasa va néixer el 28 de febrer de 1916 a Santa Coloma de Queralt. La senyora Corbella va créixer en una casa amb 4 germans més. Es va casar amb Ramon Cisquella i de jove va treballar a la fàbrica a l’Hort del Fèlix.

Maria Toda rep la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya

La senyora Toda va néixer en aquest municipi el 29 de febrer de 1916. Va cursar estudis primaris i més tard va treballar al camp i a la granja de gallines de la família. Ha tingut 5 fills i també té 10 néts i 16 besnéts.

Joaquim Domènech rep la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya

Joaquim Domènech i Sabaté va néixer el 18 de febrer de 1916 a Ulldecona. Va cursar els estudis primaris a l’Escola de Sant Joan del Pas. En acabar es va dedicar a treballar al camp. Es va casar amb Josefina Boix amb qui va tenir una filla. Actualment també té 3 néts i 3 besnéts.

Josefina Tarragó rep la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya

Josefina Tarragó i Fonoll va néixer el 19 de març de 1916 a Barcelona. L’any 42 es va casar amb Antoni Bel amb qui va tenir quatre fills. Actualment té 8 néts i 6 besnéts. Durant molts anys va compaginar les tasques de la llar amb la feina al taller de punt Cal Gori.

La Generalitat de Catalunya lliura la Medalla Centenària a Teresa Florejachs

Teresa Florejachs va néixer el 20 de març de 1916 a Arbeca. Va deixar ben aviat l’escola per posar-se a treballar al camp. Més tard va treballar de peixatera fins que es va jubilar. Té dues filles, la Paquita i la Dolors.

Reconeixement a una nova àvia centenària a Reus

L'alcalde, Carles Pellicer, i la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardàreconeixena Rosa Ferrús Roigamb motiu dels seus 100 anys.

Mercè Bonet rep la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya

Mercè Bonet i Sabaté va néixer l’1 d’abril de 1916 a Sarral. Quan va acabar els estudis bàsics, la senyora Bonet va començar a treballar a la botiga de queviures que regentaven els seus pares i també anava a vendre als mercats d’altres pobles.Es casà amb Enric Freixas, el ferrer del poble, amb qui va tenir 2 fills. Actualment també té 5 néts i 10 besnéts.

Rosa Fontgivell rep la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya

Rosa Fontgivell Fargas va néixer el 24 de març de 1916 a Riudoms. Es va casar amb Enric Simeón i van tenir una filla, amb qui conviu actualment. També té 3 néts i 3 besnéts. De jove, va treballar al camp.

Tarragona és el municipi amb més avis centenaris de la província

Tarragona és el municipi amb més avis centenaris de la província

Tarragona és el municipi amb més avis centenaris de la província

Tarragona és el municipi amb més avis centenaris de la província

tracking