Diari Més

Exposició

Les històries del Titanic arriben a Tarragona

L’exposició ‘Titanic: the reconstruction’ es pot veure al Refugi 1 del Moll de Costa fins al 22 de maig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha reviscutl’esperit que es respirava al port de Southampton el 12 d’abril de 1912. Aquell dia salpava des de l’enclavament britànic el vaixell més famós de tots els temps, el Titanic. 104 anys després l’exposició Titanic: The reconstruction hainaugurata la ciutat una gira mundial que la portarà per tota Europa i Amèrica durant més de sis anys.

«El que volem és explicar una història, la que ens van explicar els supervivents de la tragèdia», haconstatatel president de la Fundació Titanic, Jesús Ferreiro. I és que el component narratiu és un dels elements claus d’aquesta mostra. Així doncs, s’hi recullen històries com la d’Ida Straus, propietària dels magatzems Macy’s de Nova York, que va sortir del bot salvavides per morir amb el seu marit; la dels músics que van tocar fins al final perquè la tragèdia no fos tan dramàtica o la dels calderers que van continuar tirant carbó per seguir proporcionant electricitat al vaixell i així poder il·luminar-lo fins a l’últim moment. «Visitant la mostra es pot entendre perquè hi va haver gent que ho va vendre tot per pujar al Titanic i anar a fer les Amèriques», hacomentatFerreiro. El director general de Transport i Mobilitat de la Generalitat, Pere Padrosa, apuntava que «a la història del Titanic hi ha representats tots els papers de l’auca».

Per explicar totes aquestes històries, l’exposició inclou elements originals del vaixell com documentació, vaixelles o un vehicle que havia d’embarcar en el seu viatge de tornada, i que se’l coneix amb el nom de ‘el cotxe del Titanic’. A més, s’hi poden veure audiovisuals, com la darrera entrevista que es va fer a l’última supervivent del Titanic, peça que no s’ha projectat mai fins ara. Ara bé, l’element que presideix la mostra és la maqueta de 12 metres d’eslora que reprodueix a la perfecció l’interior i l’exterior de la nau, així com part del port de Southampton, des d’on el vaixell va partir La mostra es podrà veure fins al 22 de maig al Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

Les històries del Titanic arriben a Tarragona

Les històries del Titanic arriben a TarragonaCristina Aguilar

tracking