Diari Més

Política

La CUP reclama una gestió pública pel servei de residus

La formació engega la campanya ‘El negoci de la brossa fa pudor’ a les comarques de Tarragona, Terres de l’Ebre i Baix Penedès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP ha presentat aquest matí la campanya «El negoci de la brossa fa pudor!» que demana un servei de recollida de residus públic, transparent i sostenible. Actualment la campanya que es desenvoluparà a les comarques de Tarragona, Terres de l’Ebre i Baix Penedès, vol posar sobre la taula la necessitat d’apostar per una gestió pública del serveide residus jaque ocupa bona part de les partides pressupostaries de molts municipis. Segons la regidora de la CUP de l’Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, els beneficis d’una gestió pública serien «estalvi econòmic dels beneficis industrials que oscil·la entre el 3 i 5%», «reduir el nombre de personal directiu», «aprofitar millor els recursos públics» i «millora de les condicions dels treballadors», en aquest punt, Estrada també ha defensat que «s’aconseguiria una estabilitat laboral i una subrogació del personal, a més d’un major control i transparència». Així doncs, reclamen una municipalització arreu del territori o en el cas de les comarques, una gestió pública a través dels consells comarcals.

Per altra banda, el regidor de la CUP de l’Ajuntament de Reus, David Vidal, ha explicat queja s’ha creat una comissió integrada per tots els partits que tenen representació a l’Ajuntament perquèaquest,a finals d’any, plantegi a la sessió del ple ordinari la possibilitat de tirar endavant la municipalització de la brossa.

Pel que fa a la Canonja, el regidor de la Canonja i conseller comarcal de la CUP al Tarragonès, Joan Pons, s'ha ofert a l'Ajuntament de La Canonja a treballar per rescindir el contracte amb FCC. El regidor cupaire ha denunciat que el contracte vigent al municipi es fruit dels pactes de separació de la Canonja que es van firmar l’any 2010. Pons ha reclamat una reunió de la comissió paritària entre els municipis ja que segons ha afirmat «fa dos anys que no es celebra».

Pel que fa al Consell Comarcal del Tarragonès, el també conseller comarcal de la CUP ha apuntat que l’empresa FCC és qui gestiona el servei arran d’una pròrroga d’un any que venç a finals del 2016. La voluntat, segons ha destacat Joan Pons, és que el servei es pugui gestionar i operar a nivell públic, tal com fan les comarques de l’Alt i el Baix Camp i la Conca de Barberà.

La CUP reclama una gestió pública pel servei de residus

La CUP reclama una gestió pública pel servei de residus

tracking