Diari Més

Ciutat

La celebració de la Bicicletada Popular perilla per falta de patrocinis

L’Ajuntament i el Patronat d’Esports busquen nous inversors privats després de la retidara de Parc Central

La  celebració de la Bicicletada Popular perilla per falta de patrocinis

La celebració de la Bicicletada Popular perilla per falta de patrocinisCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La celebració de la 26a edició de la Bicicletada Popular està en perill per manca de patrocinis. Un dels principals agents inversors d’aquest esdeveniment, Parc Central, s’ha fet enrere. El nou equip gestor ha decidit que no patrocinarà l’esdeveniment i, en conseqüència, Eroski també ha caigut. D’aquesta manera, l’únic patrocinador de gran capacitat és Repsol. Aquesta companyia està decidida a mantenir la seva aportació i, si cal, ampliar-la. De moment, garantiran la celebració de l’exhibició aèria de la patrulla Repsol aquest dissabte que, com en anys anteriors, es preveia celebrar la vigília de l’esdeveniment esportiu. Per contra, la Bicicletada que hauria de celebrar-se diumenge no podrà arribar a bon port i caldrà trobar una nova data amb l’ajuda d’inversors privats alternatius.

Des que es va conèixer el canvi de situació, fa un o dos mesos, l’Ajuntament de Tarragona, el Patronat Municipal d’Esports i el Club Ciclista Campclar han treballat per trobar patrocinadors alternatius, encara que tinguin menor capacitat econòmica.

El president del Club Ciclista Campclar, Diego Boss, destaca que «la Bicicletada és l’esdeveniment amb més participació ciutadana de Tarragona i, per aquest motiu, hem d’aconseguir que continuï i l’hem de salvar sigui com sigui». En aquest sentit, com a organitzador de l’esdeveniment esportiu està convençut que la situació de manca de patrocinis podrà resoldre’s a temps per celebrar la 26a edició. «Amb l’Ajuntament de Tarragona, el Patronat Municipal d’Esports i Repsol estem treballant activament per trobar els suports suficients i garantir la continuïtat. La negativa ens arriba quan la majoria de companyies i institucions ja tenen el pressupost anual tancat». Per aquest motiu, creu que «enguany pot ser un any de transició». No obstant això, subratlla que «Tarragona no es quedarà sense Bicicletada i estem segur que hi haurà empreses, entitats i institucions que ho faran possible».

En aquest sentit, l’edició d’enguany de la Bicicletada podria reestructurar-se en aconseguir menys patrocini privat. Així, és possible que es busquin maneres de reduir costos com la qualitat de les samarretes o els obsequis que es donen. Tot i això, encara no hi ha una decisió definida.

Cal recordar que la Bicicletada de l’any anterior va reunir fins a 9.000 persones. A més, va caracteritzar-se per introduir novetats en els recorreguts. El circuit popular va créixer per la zona de Ponent i fins a arribar a la carretera de Salou. A més, el recorregut també va allargar-se fins al Camí de la Cuixa i el barri dels Músics.

tracking