Diari Més

Política

Junqueras reconeix el retard en la construcció del Palau d'Esports

El vicepresident assegura que «estem treballant per garantir la millor solució possible».
Reunit amb la Junta Directiva de l'AEQT, reconeix la importància de la indústria química pel territori

Junqueras reconeix el retard en la construcció del Palau d'Esports

Junqueras reconeix el retard en la construcció del Palau d'EsportsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, reconeix el retard en l’adjudicació i la construcció del Palau d’Esports de Tarragona. Va admetre que «anem contra rellotge», a la vegada que assegurava que «estem treballant per garantir que es pugui realitzar de la millor manera possible. Estem convençuts que ho aconseguirem». Junqueras va fer aquestes declaracions en el marc d’una reunió amb la Junta Directiva de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, ahir a la tarda.

En aquest sentit, va afegir que «hem d’acabar d’establir el marc per resoldre la situació de forma fiable i definitiva. Però de moment, em sembla que aquest govern està demostrant que és capaç de resoldre les qüestions que se li plantegen». Junqueras va defensar que l’interès pels Jocs Mediterranis per part del Govern de la Generalitat és «total».

En clau territorial també va reconèixer que el projecte de BCN World «no ha funcionat. Tots els projectes anteriors han acabat en un solemne fracàs i la responsabilitat d’aquest govern és assegurar que les coses es facin bé». Amb un optimisme continuat va mostrar-se convençut que, a partir d’ara, «les coses es faran bé i tindrem un projecte sòlid».

Indústria clau pel territori

D’altra banda, va mostrar el seu interès per una indústria clau en l’economia del Camp de Tarragona i de tot el país. Va visitarla seu de l’AEQT acompanyat pel director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, Albert Castellanos, i pel delegat del Govern al Camp de Tarragona, Oscar Peris. Per part de l’AEQT, el president Jesús Loma-Ossorio va presentar les principals dades del sector al vicepresident del Govern. Així, va recordar les dades econòmiques recentment publicades, les quals reivindiquen el sector com a motor del territori i un dels principals de l’Estat, on aquest aglutina el 12,4% del PIB Industrial. Loma-Ossorio va explicar també l’impacte que aquest té sobre l’economia local, en la qual el sector químic genera més d’11.000 llocs de treball, n’indueix 35.000 i és el primer exportador de tot el territori, liderant les vendes a l’estranger.

Tanmateix, van traslladar al vicepresident la seva preocupació per alguns factors claus de competitivitat, que segueixen encallats i que dificulten les inversions en la indústria química del Camp de Tarragona.

El preu de l’energia elèctrica, les infraestructures estratègiques o l’agilització de tràmits burocràtics van ser les principals demandes per l’AEQT. En aquest sentit, Oriol Junqueras va comprometre’s a continuar treballant per desencallar aquestes qüestions i va lamentar que «factura elèctrica a l’Estat espanyol és molt cara i limita molt la capacitat competitiva de la nostra indústria».

tracking