Diari Més

Solidaritat

Caminar 10 quilòmetres per conèixer el dia a dia del Parkinson

Aquesta edició ha estat la més multitudinària

Fotografia de família abans de començar la marxa.

Caminar 10 quilòmetres per conèixer el dia a dia del ParkinsonCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sensibilitzar i informar a la societat del dia a dia d’un malalt de Parkinson. Aquestha estatl’objectiu principal de la setena edició de la caminada Run for Parkinson, que ha organitzartl’Associació Parkinson de les comarques de Tarragona.

L’acte ha reunita més de 300 participants, que han caminat10 quilòmetres per solidaritat. La caminadaha començatal Parc Francolí i hapassatpel Serrallo, la Via Augusta i la Rambla Nova. Segonshaexplicatun dels organitzadors, Fulvio Capitanio, aquesta trobada es realitza simultàniament a més de 100 ciutats europees.

Persones de totes les edats, familiars, malalts i curiosos, han participaten aquesta jornada de caràcter festiu i popular. Els membres de l’entitat organitzadoras'hanemocionaten veure el gran poder de convocatòria que hantingut en aquesta ocasió. Però el millor estava encara per arribar.

Durant 10 quilòmetres, els participants han mantingutconverses dignes de ser escoltades. El Fulvio Capitanio, de 50 anys, haexplicatcom va canviar la seva vida quan li van diagnosticar «aquesta paràlisi sacsejadora».«Per mi es va acabar una vida, i va començar-ne una altra de ben diferent», haexplicat emocionat.

Cada participant hafetun donatiu de 5 euros. Els diners recaptats aniran destinats a projectes que porta a terme l’associació, per tal de facilitar la vida al malalt.

Des de fa set anys, l’Associació Parkinson de les comarques de Tarragona celebra aquest acte. Avui fa gairebé 200 anys que va néixer James Parkinson, el metge que va descobrir aquesta malaltia. De moment, aquesta dolència no té cura, ja que es desconeixen les causes. L’Associació Parkinson de les comarques de Tarragona treballa per millorar la qualitat de vida dels malalts.

tracking