Diari Més

Carnaval

La Rua de l'Artesania de l'any que ve finalitzarà a l'avinguda Catalunya

D'aquesta manera s'evitarà passar pel mig de la plaça Imperial Tarraco

La Rua de l'Artesania és un dels actes més multitudinaris del Carnaval tarragoní.

La Rua de l'Artesania de l'any que ve finalitzarà a l'avinguda CatalunyaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Rua de l’Artesania del Carnaval de Tarragona de l’any que ve, que se celebrarà el dissabte 25 de febrer, no passarà per la plaça Imperial Tarraco, i tampoc acabarà a l’alçada d’El Corte Inglés. Així ho ha decidit l’Ajuntament de Tarragona amb l’aprovació de la Comissió Consultiva de Carnaval. El nou recorregut, que com sempre s’iniciarà a l’avinguda Ramón i Cajal, passarà pel carrer Antoni Rovira i Virgili, i acabarà a l’avinguda Catalunya, davant de la Universitat.

Aquesta setmana s’ha reunit la Comissió Consultiva del Carnaval per tal de valorar la celebració d’enguany i aportar noves propostes de cara al 2017. El balanç ha estat molt positiu, donada l’alta participació i qualitat del treball dut a terme per les comparses i les entitats que en formen part, així com per l’afluència de públic en tots els actes i l’ambient participatiu de tota la ciutat.

Tot i això, s’han acordat diversos aspectes a millorar, a proposta dels tècnics de mobilitat, EMT i protecció civil, amb un canvi destacat del recorregut de la Rua de l’Artesania. En els dos darrers anys es va dur a terme un nou itinerari que desplaçava l’acte cap al final de la Rambla Nova i fins arribar al Passeig Lluís Companys; però en aquesta darrera ocasió s’ha comprovat que aquesta fórmula no és del tot viable, ja que afecta en diversos aspectes a la mobilitat interurbana, sobretot pel que fa als autobusos tenen parada a l’Estació i a l’entorn. El nou recorregut s’iniciarà a Ramón y Cajal i quan arribi a la Rambla Nova seguirà pel carrer d´Antoni Rovira i Virgili i continuarà per l’Avinguda Catalunya, finalitzant a l’alçada de la Universitat. Aquest canvi compta amb el vist-i-plau de la Comissió Consultiva de Carnaval.

Així mateix s’ha proposat dur a terme canvis en els premis per tal de potenciar la participació satírica a la Rua i la participació de les comparses a tots els actes de Carnaval. Una altra acció destacada és l’inici de la revisió del Reglament de la pròpia Comissió Consultiva del Carnaval, per tal de posar al dia diversos aspectes, que no han variat des de la seva posada en marxa.

tracking