Diari Més

Pesca

L'administració retira el reconeixement d'organització a l'entitat Peix Blau de Tarragona

La notícia arriba enmig de les concentracions i manifestacions dels mariners de peix blau, a causa de la immobilització del govern per solucionar la mala temporada pesquera per la qual estan passant

L'entitat Peix Blau s'encarrega de promocionar la marca del peix del mediterrani que es pesca a Tarragona, Cambrils i l'Ametlla de Mar.

L'administració no reconeix com a organització l'entitat Peix Blau de TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’administració no reconeix l’organització Peix Blau de Tarragona. Segonsla resolució publicadaal Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, l’associació tarragonina no compleix els requisits i les condicions necessàries per ser una Organització de Productes de Pesca (OPP). La notícia arriba enmig de les concentracions i manifestacions dels mariners de peix blau, a causa de la immobilització del govern per solucionar la mala temporada pesqueraper la qualestan passant.

Aquesta organització es va formar l’any 2003 com a Peix Blau. Al juny de 2015, l’entitat no va passar el control requerit pel Parlament Europeu. En aquell moment, les administracions van retirar el reconeixement d’organització al Peix Blau, per no complir amb els requisits necessaris per ser una OPP. L’associació no va fer al·legacions al respecte.

Peix Blau neix amb la intenció de promocionar la marca del peix del mediterrani i un distintiu de qualitat. Les espècies de peix blau capturades al litoral tarragoní i emparades amb aquesta certificació són: sardina, seitó, verat, bis, boga, sorell. Aquest producte Local de Qualitat es produeix a les comarques del Baix Camp, Baix Ebre i Tarragonès i les confraries que el capturen són les de Tarragona, l’Ametlla de Mar i Cambrils.

tracking