Diari Més

Universitats

Recerca, docència i transfarència de coneixements, claus de l'èxit de la URV

Josep Manel Ricart, vicerector de Política Científica i Recerca de la Universitat Rovira i Virgili, valora la bona posició del centre en els rànquings universitaris recentment publicats

Josep Manel Ricart, vicerector de Política Científica i Recerca de la Universitat Rovira i Virgili.

Recerca, docència i transfarència de coneixements, claus de l'èxit de la URVCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«No ens hem limitat a la docència, apostem per la recerca. Aquest és el secret de l’èxit», explica Josep Manel Ricard, vicerector de Política Científica i Recerca de la Universitat Rovira i Virgili, després de saber que la URV es troba entre les millors del món segons diferents rànquings.

La setmana passada, un estudi elaborat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) i la Fundació BBVA, situa la URV en quarta posició, empatada amb altres set universitats, dins de l’Estat espanyol. Avui ha estat el torn del rànquing de Times Higher Education, que valora les universitats més joves del món, i que situa la URV en 83è lloc.

Segons el vicerector de Política Científica i Recerca de la Universitat Rovira i Virgili, «un dels punts forts ha estat l’impacte social que ha tingut la recerca que ha portat a terme la URV. És molt gratificant dedicar temps a investigar i que el resultat sigui útil tant per la ciència com per la societat». Per altra banda, Ricart assegura que la URV també fa recerca a llarg termini, l’àrea que aposta per la innovació. Aquesta simbiosi explica, segons el vicerector, l’èxit de la URV en els rànquings.

La URV és una universitat pluridisciplinària, compta amb moltes disciplines. És per això que l’àrea d’investigació i recerca toca molts camps. «Quan la nostra universitat encara formava part de la Universitat de Barcelona, ja apostàvem per la investigació, amb iniciatives per captar talent», explica el vicerector de la URV.

La docència també és un criteri a tenir en compte a l’hora de valorar la universitat. En el cas de la URV, els últims rànquings posicionen la docència en un bon lloc. «És important que hi hagi un equilibri entre la docència, la recerca i la transferència de coneixements. Aquests són els pilars una bona universitat. I nosaltres treballem en aquest camí», explica Ricart.

Per altra banda, el vicerector de Política Científica i Recerca de la Universitat Rovira i Virgili, confessa que l’entorn i les seves possibilitats donen un valor afegit a la URV. «Les línies estratègiques de la URV passen per la química, l’energia, el turisme, l’enologia, el patrimoni i l’arqueologia, entre d’altres», explica Ricart.

Tot i la bona consideració que té la Universitat Rovira i Virgili als ulls del món, el centre està preparant un nou pla estratègic, «ja que part de l’èxit neix de la preocupació per millorar», explica el vicerector. En aquest nou pla s’incorporarà la innovació, «perquè creiem que és clau perquè els productes no quedin obsolets», afegeix.

Josep Manel Ricard, vicerector de Política Científica i Recerca de la URV, valora molt positivament la feina feta per part del centre durant tots aquests anys, i destaca que «tot i que els ajuts en investigació han baixat, hem sabut mantenir el nivell».

tracking