Diari Més

Societat

L'ànima del carrer Portalet tanca les seves portes

L'establiment de cortinatge Decoració Jordi tanca per jubilació, després de 20 anys de bona feina

Dijous passat, durant la festa-homenatge que van fer-li al Jordi Heredia.

L'ànima del carrer Portalet tanca les seves portesCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El carrer Portalet ja no serà el de sempre. Hi faltarà l’ànima, o el que és el mateix, hi faltarà l’aparador temàtic de la botiga Decoració Jordi, que tanca per jubilació. El passat dijous, el carrer Portalet es va omplir de veïns i amics per acomiadar a en Jordi i a la seva família, propietaris de l’establiment de decoració, roba i cortinatge situat a l’entrada de la Part Alta de Tarragona. Decoració Jordi fa 20 anys que va obrir les seves portes. Però abans, en Jordi Heredia ja havia treballat en aquest sector a una botiga-taller de la plaça Jacint Verdaguer. En Jordi es jubila, després d’estar des dels 14 anys confeccionant. La seva clientela era fixa, i el coneixien pel seu bon saber fer arreu del país.

En Jordi i la seva família han destacat, també, pels aparadors temàtics que muntava a la seva botiga. Quan era Setmana Santa, l’aparador es convertia en una Processó, quan era Santa Tecla en el Seguici Popular, i així amb totes les festivitats tarragonines. I és que en Jordi participa molt activament de la vida associativa de la ciutat: forma part de la germandat de Setmana Sant, l’Ecce-Homo, i és el president del grup de sacaires, Sons de la Cossetània.

Per en Jordi, el secret del seu bon saber fer ha estat donar un servei amb serietat, complir horaris i ser un especialista en el tema. I això es va veure dijous passat, quan es va omplir la seva botiga de gent estimada. «L’establiment ha funcionat com a local de les associacions en què estic involucrat. Això ha estat casa de tothom», assegurava emocionat en Jordi Heredia. No era l’únic emocionat; el grup Sons de Cossetània que van sorprendre el Jordi amb una actuació, també ho estaven.

Per molts anys el número 1 del carrer Portalet serà recordat com casa d’en Jordi, una botiga que va destacar pel seu bon tracte amb la clientela i per uns aparadors difícils d’oblidar.

L’adéu a la història comercial de la ciutat

Decoració Jordi no ha estat l’únic establiment que tanca les seves portes aquest any 2016. El Forn de Pa de la plaça de la Font també va tancar a finals de març per jubilació, després de 50 anys servint pa i pastes als veïns de la Part Alta. Per altra banda, el passat mes de gener, va abaixar la persiana un dels comerços més antics de la ciutat, Llanes Casa Güell, que més tard, cap a mitjans dels anys 80, es va ampliar al negoci amb una botiga de vestits de núvia.

La Casa Güell, situada al carrer Major, va tancar al passat mes de gener.

L'ànima del carrer Portalet tanca les seves portesFacebook/Tarragona Antiga

Tanca el Forn de Pa de la plaça de la Font per jubilació.

L'ànima del carrer Portalet tanca les seves portesFacebook/Tarragona Antiga

tracking