Diari Més

Successos

El presumpte homicida de la dona dels Pallaresos va vigilar-la durant un mes

El presumpte homicida hauria seguit els passos de la dona als Pallaresos utilitzant un vehicle que li havia deixat una amiga

Captura de vídeo de l'acusat d'homici d'una veïna dels Pallaresos.

Gallart va ser vigilada durant un mes abans de la seva desaparicióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El presumpte homicida de la dona desapareguda als Pallaresos el passat juny, Ramon Franch, l’hauria estat seguint durant un mes abans de la seva desaparició. Fonts pròximes al cas asseguren que l’agent immobiliari Ramon Franch –detingut i empresonat el mes passat per a presumpte delicte d’homicidi i ocultació del cadàver– va estar vigilant a Carmen Gallart de manera diària i utilitzant un vehicle que no era de la seva propietat i que li hauria deixat una amiga. En aquest sentit, l’home hauria vigilat els moviments de la dona i hauria intentat trobar-la a soles. Cal destacar que, els Mossos d’Esquadra, van certificar que el mòbil de la dona va estar al garatge del detingut, el mateix dia que va ser vista per última vegada, el passat 18 de juny. Amb la suma d’aquests fets, cada cop queda més constatada la hipòtesi que Gallart i Franch no van tenir una trobada fortuïta, sinó que el presumpte homicida hauria estudiat els moviments i les possibilitats per trobar-se amb la desapareguda. A més, segons fiscalia s’ha pogut saber que Carmen Gallart va perdre tres finques arran de la suposada estafa perpetrada el 2006 per Ramon Franch.

D’altra banda, cal recordar que la Unitat Central de Persones Desaparegudes dels Mossos d’Esquadra continua pendent de rebre l’anàlisi d’ADN de les restes de sang que es van localitzar al maleter del vehicle de l’acusat el passat 15 de març, el mateix dia que va ser detingut. Els investigadors estan convençuts que podrien pertànyer a la dona, de 65 anys, i que Franch hauria actuat empès per un mòbil econòmic. A la vegada, en funció dels resultats de l’anàlisi d’ADN, els agents podran decidir quines són les següents passes en la investigació, ja que es va conèixer que Franch va viatjar al Pirineu d’Osca dos dies després de la desaparició de la dona, un viatge que no feia de manera habitual.

Gallart va perdre tres finques

Carmen Gallart, va perdre tres finques arran de la suposada estafa realitzada, l’any 2006, per l’agent immobiliari Ramon Franch. Segons l’escrit del fiscal, l’acusat, en la seva condició d’Agent de la Propietat Immobiliària, va fer creure que la perjudicada havia venut una finca de la seva propietat ubicada a les Escales del Miracle de Tarragona –on residia–, per un import d’1.067.000 euros. El contracte privat es va redactar amb data 3 de març de 2006.

Franch hauria preparat el contracte en el qual constava la firma d’un fals comprador perquè, alhora, la perjudicada comprés un altre habitatge situat a Sant Pere i Sant Pau. El contracte de compra d’aquest segon habitatge es va materialitzar el 8 de març de 2006 «per un import formal de 650.000 euros i real de 900.000 euros», segons el fiscal. Franch, qui va gestionar l’operació, es va embutxacar una comissió de 45.000 euros.

Per tal d’obtenir el segon habitatge, la dona va concertar un préstec hipotecari amb una entitat. La fiscalia sosté que l’acusat ho va gestionar tot i que Gallart no va poder satisfer el préstec, atès que la finca de Tarragona no es va arribar a vendre.

Així mateix, Carmen Gallart va concertar un altre préstec hipotecari el 12 de setembre de 2006 en una entitat financera de Tarragona per import d’1 milió d’euros sobre les finques de la seva propietat. La de les Escales del Miracle, per valor de 566.000 euros, i una altra situada a la urbanització Pedrol, a Sant Pere i Sant Pau, per valor de 434.000 euros.

El 28 de setembre d’aquell mateix any i davant la impossibilitat de fer front a la hipoteca, la dona es va veure obligada a fer una dació en pagament de la finca de Sant Pere i Sant Pau a l’entitat bancària per un import de 933.617 euros. Amb l’objectiu de poder pagar els interessos de l’anterior hipoteca, el 27 de març de 2008 la dona va concertar un préstec hipotecari amb una altra entitat bancària per un import de 60.000 euros. En aquest cas, sobre una altra finca que tenia en propietat a l’Ametlla de Mar. El 16 de juliol de 2010 es va procedir a la venda amb subrogació d’hipoteca de l’esmentada finca, per fer front al deute contret.

El 30 de desembre de 2010, la perjudicada va acabar venent la finca de les Escales del Miracle per un import de 350.000 euros. «Com a conseqüència de l’engany, la víctima va perdre tres finques: l’adquirida a Sant Pere i Sant Pau, la que creia haver venut a les Escales del Miracle i la situada a l’Ametlla de Mar», conclou la fiscalia. Segons el ministeri fiscal, l’empresari immobiliari va incórrer en un delicte d’estafa agreujada, en concurs amb un delicte de falsedat en document privat, pels quals sol·licita una pena de sis anys de presó i la seva inhabilitació especial per a l’exercici de la professió d’API durant el temps de condemna, a més d’una multa de 2.700 euros.

En concepte de responsabilitat civil, la fiscalia sol·licita que l’acusat indemnitzi la víctima amb la quantitat que determini la sentència pel perjudici patit més l’interès legal corresponent, un import que se situaria sobre els 2 milions d’euros.

La Secció Quarta de l’Audiència de Tarragona manté fixat l’inici del judici oral pel 18 de maig, tot i que fonts judicials han explicat que, arran del procediment penal obert contra l’acusat pel presumpte homicidi de la dona, les parts s’han de pronunciar sobre quina és la seva postura respecte la celebració de la vista.

tracking