Diari Més

Tarragona és el cinquè municipi on es fan més rodatges de Catalunya

La ciutat va acollir un centenar de gravacions el 2015, xifra que es manté des de l'any anterior

L'antic Banc d'Espanya, set de rodatge per un dia

L'antic Banc d'Espanya, set de rodatge per un diaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de rodatges. Aquesta és la xifra que per segon any consecutiu assoleix Tarragona. I és que la ciutat, com altres indrets de Catalunya, s'està convertint en plató per a la gravació de metratges, documentals, vídeos musicals i spots publicitaris, entre altres. La xifra de rodatges s'ha mantingut respecte del 2014 i 2013, quans van realitzar 100 i 98 rodatges, respectivament, a la capital.

Creixement d'un 9% al conjunt català

A nivell català, al llarg de 2015,més de 4.166 produccions audiovisuals van triar Catalunya com a espai de rodatge, xifra que suposa un increment del 9% respecte l’any anterior. La gran majoria de les produccions, concretament 3.311, es van concentrar a Barcelona. Tot i això, les dades segregades mostren una tendència cada vegada més elevada d’atracció de rodatges a la resta del territori: mentre que a la capital els rodatges van créixer un 7%, aquesta xifra va augmentar fins al 17% a la resta de Catalunya, on es van comptabilitzar 884 produccions.

Aquestes dades han estat recollides per la Catalunya Film Commission (CFC) del Departament de Cultura, a través de la informació proporcionada pels municipis que l’integren. En matèria de grans produccions (llargmetratges de ficció i documentals, tv movies i minisèries), de les 50 registrades el 2015, tres de cada cinc van escollir escenaris d’arreu de Catalunya, mentre que la resta va rodar exclusivament a la ciutat de Barcelona. Cal tenir en compte que, en el total de produccions a Catalunya, les grans produccions només es comptabilitzen una vegada.

Entre les produccions internacionals més destacades que recentment han passat per Catalunya, hi ha la sèrie nord-americana de la productora HBO, Game of Thrones, que va rodar diversos episodis de la sisena temporada a la ciutat de Girona i al Castell de Santa Florentina, a Canet de Mar; els llargmetratges de ficció All I See Is You, de Marc Forster (Guerra Mundial Z, 007:Quantum of Solace i Cometas en el cielo), o el xinès When Larry Met Mary, de Zhang Wen, que han passat per Sant Llorenç de Morunys, Tarragona, el Monestir de Santes Creus, a Aiguamúrcia, i Barcelona, entre altres indrets. The Promise, dirigida per Terry George i protagonitzada per Christian Bale, va passar pel Castell de Sant Ferran, a Figueres, i per Platja d’Aro i Monells. Llagostera i Girona, també a les comarques gironines, van ser l’escenari de rodatge de Ocho apellidos catalanes, la pel·lícula més taquillera l’any 2015 a Espanya, vista per més de 5 milions d’espectadors.

tracking