Diari Més

Mercat

Els veïns de plaça Corsini volen un parc infantil de 100 metres quadrats

El grup ha lliurat la seva proposta d’urbanització de l’entorn del mercat a tots els grups polítics

Imatge d'arxiu de la palça Corsini abans de la instal·lació de la carpa.

Els veïns de plaça Cosini volen un parc infantil de 100 metres quadratsRoser Sans/Cedides

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns Tarragona Centre no està disposada a fer-se enrere en les seves reclamacions per transformar la plaça Corsini i els voltants del Mercat Central en un espai verd i d’ús comunitari, una vegada s’obrin les renovades instal·lacions i eliminin l’edifici «provisional» que ocupa aquest espai des de fa més de vuit anys. Per aconseguir-ho, l’entitat va lliurar la seva proposta d’urbanització a tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Tarragona. La presidenta de l’Associació de Veïns Tarragona Centre, Núria Sabat, va reivindicar que «demanem coses assumibles i compatibles amb el retorn del mercadet». Entre els principals reclams hi ha la instal·lació d’un parc infantil d’almenys 100 metres quadrats «que ocupi el 5% de la superfície total de la plaça i el 5% del total dels metres quadrats concedits a les parades ambulants». Tanmateix, continuen reclamant la instal·lació de pèrgoles o altres elements mòbils que creïn zones d’ombra a la plaça i als carrers Rèding i Governador González.

Cal recordar que la regidora de Comerç, Elvira Ferrando, va fer públic el futur plànol de la plaça Corsini el passat gener. En aquells moments, ja va alertar que l’espai no contindria els arbres plantats a terra que demanaven els veïns, però sí grans torretes amb arbres i tres bancs. A més, la regidora va assegurar que seria un espai polivalent i diàfan, en el qual instal·laran una font d’aigua –en un lateral– i es recuperarà l’antic fanal amb el seient rodó, al centre de la plaça. La proposta, però, no va acabar de convèncer els veïns i estan decidits a aconseguir els seus reclams. La proposta defensa la instal·lació del parc infantil sota la pèrgola projectada per l’Ajuntament davant de l’edifici de Correus, tot i que preferirien que la ubicació final fos al centre de la plaça. A més, plantegen col·locar dibuixos a terra –com la xarranca o la diana gegant–que estimulin el joc infantil.

D’altra banda, els veïns també defensen una «progressiva disminució de l’espai ocupat pels marxants per tal d’ampliar l’espai disponible pels ciutadans», a mesura que les concessions s’esgotin. A la vegada, consideren necessari «modernitzar la imatge del mercadet».

Mostra dels jocs infantils pintats a terra que proposa l'Associació de Veïns Tarragona Centre.

Els veïns de plaça Cosini volen un parc infantil de 100 metres quadratsRoser Sans/Cedides

Mostra dels jocs infantils pintats a terra que proposa l'Associació de Veïns Tarragona Centre.

Els veïns de plaça Cosini volen un parc infantil de 100 metres quadratsRoser Sans/Cedides

tracking