Diari Més

Carles Capdevila. Periodista

«Educar amb alegria és la clau»

El monòleg de Carles Capdevila, dirigit als «pares motivats», ha aconsellat sobre com tractar als fills

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

‘Educar amb humor’ és el títol de la xerrada que ha impartit avui Carles Capdevila -director i cofundador del Diari ARA-, a l’Auditori August del Palau de Congressos. El periodista, que té quatre fills, dos adolescents i dos petits, ha donat una classe magistral de com educar als fills. L’humor ha estat el seu principal còmplice.

El monòleg anava dirigit«als pares motivats», tal com ell denomina a aquells pares que sobreprotegeixen als seus fills i no els deixen espavilar-se. Segons Capdevila, educar és espavilar als fills petits i intentar controlar als fills grans. El periodista ha remarcat el verb «intentar», ja que segons explica els adolescents són complicats, ja que «mai ens volen donar informació sobre què fan, i nosaltres, els pares, sempre hem d’intentar obtenir-la».

Per Capdevila, educar amb alegria és la clau i l’educació té a veure amb l’equilibri. Aquestes han estat dues de les frases cèlebres que ha dit el periodista. Capdevila també aconsella als pares de la sala no donar tanta importància a la formació i especialització dels seus fills, i apostin per l’educació. «Si el nostre fill no comença a fer piano als 5 anys, no passa res. Val més que a aquesta edat els hi ensenyem a estimar la música», explica amb un toc d’humor. A més, el director de l’ARA assegura que cada fill se l’ha d’educar de manera diferent, depenent de les seves necessitats.

La barreja dels plors dels assistents més petits de la sala amb els riures eterns de les mares i pares, han estat el fil musical de l’auditori. Més de 300 persones han presenciat les gairebé dues hores de monòleg. Els pares i mares han sortit de la sala sabent que han de tenir criteri, han de sentir-se segurs, i han d’ensenyar als seus fills el valor de les coses.

La sessió forma part del Pati de Mares i Pares Tarraconins que, a través de sessions pràctiques amb experts en diversos temes, té com a objectiu principal ajudar-los en la tasca educativa i d’aprenentatge dels infants.

Carles Capdevila ha fet un monòleg sobre com educar als fills.

«Educar amb alegria és la clau»Cristina Aguilar

Més de 300 persones han assitit a la conferència del director i fundador de l'ARA.

«Educar amb alegria és la clau»Cristina Aguilar

tracking