Diari Més

Conflicte

L'Autoescola Europa va obrir noves matriculacions dies abans del tancament

Els professors acomiadats la setmana passada asseguren que «fins a l’últim dia abans de baixar la persiana, van continuar cobrant pràctiques i serveis»

La pluja no va aturar la queixa d'alumnes i professors afectats, ahir al matí, davant del centre tancat.

L'Autoescola Europa va obrir noves matriculacions dies abans del tancamentCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre professors acomiadats, la setmana passada per jubilació de l’Autoescola Europa van assegurar ahir que el centre va obrir i cobrar noves matriculacions fins a l’últim dia. Un dels afectats, Jorge Roman, va destacar que «fins a l’últim dia van estar agafant clients». Al seu costat, Pilar Bernat també va defensar que «van continuar obrint matriculacions al llarg de tota la setmana passada». A la vegada, va detallar que «ens van trucar el dijous passat per citar-nos i, a dos quarts de dues del migdia, ja ens deien que ens quedàvem al carrer perquè tancaven per jubilació». La sorpresa dels professionals va ser màxima, atès que no se’ls havia comunicat aquesta intenció amb anterioritat.

De fet, Pilar Bernat assegurava que «ens van dir que som professors de segona, però que segurament trobarem feina ben aviat perquè les coses no estan tan malament com fa tres o quatre anys».

Més enllà d’aquest acomiadament sobtat, els empleats destacaven que no havien tingut cap altra problema amb els propietaris del centre. David Coll explicava que «feia quatre anys que hi treballava, però no havia tingut cap dificultat ni incident».

Els quatre professors afectats van concentrar-se, ahir al matí, davant del centre tancat situat al carrer Sant Antoni Maria Claret. Al seu costat, hi havia una desena d’alumnes afectats que van reunir-se per reclamar una solució urgent i recollir signatures entre el centenar d’afectats per iniciar una batalla legal.

Un centenar de signatures

Durant tota la tarda, els afectats van explicar que «hem aconseguit reunir prop de cent signatures que portarem a l’Ajuntament de Tarragona per tenir més força». A la vegada, un dels afectats va explicar que «donem temps als propietaris de l’Autoescola Europa perquè tanquin les negociacions amb els altres centres de la ciutat i ens puguin acollir amb les mateixes condicions que teníem. Volem reunir-nos amb ells i en persona el pròxim dilluns».

Tot i això, tres dels afectats –que s’han postulat com a caps visibles de la plataforma d’alumnes– van assegurar que «ens concentrarem durant tota la setmana, de quatre a vuit de la tarda, per continuar recollint signatures i informar aquells alumnes que encara estan desinformats i apareixen davant de l’autoescola sense saber què ha passat». Entre els afectats, la jove Meritxell Gallart –qui ja havia presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra– lamentava que des de l’autoescola Europa «em van dir que parléssim amb l’autoescola Sabat, però aquesta no assumeix les pràctiques de conduir. Jo havia pagat deu classes i només n’havia fet tres, de manera que en perdo set i cadascuna d’elles costava trenta euros.Què passarà amb els meus diners?».

Per la seva banda, des de l’autoescola Sabat van exposar que l’establiment ja fa prou acollint alumnes sense que hagin de costejar de nou ni matrícula, ni contracte ni classes de teoria. «Entre ahir i avui ens han vingut cent persones i ho assumim per no fer mal al sector, però som seriosos i no podem regalar les pràctiques», van respondre. Fins i tot, el centre assegura que ha patit la picaresca de persones que s’han volgut aprofitar de la situació caòtica, fer-se passar per alumne afectat i obtenir la formació gratuïta. Per això les autoescoles se n’han d’assegurar bé i certifiquen que l’afectat té els rebuts en regla. Cal recordar que l’autoescola Europa va tancar les seves portes el passat divendres i van justificar que ho feien per jubilació. La majoria dels alumnes van assabentar-se’n en trobar-se la persiana baixada.

tracking