Diari Més

Cultura

'Romeu i Julieta', dirigida pel tarragoní Marc Chornet, s'estrena al Teatre Tarragona

L'estrena serà dissabte a les 9 del vespre, i diumenge a les 6 de la tarda es repetirà la funció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director tarragoní Marc Chornet porta a l’escena del Teatre Tarragona l’estrena del clàssic Romeu i Julieta reinterpretat i reversionat amb la seva companyia Projecte Ingenu. L'estrena serà aquest dissabte a les 9 del vespre, i diumenge es repterià la funció a les 6 de la tarda, seguidadel Fòrum de l'Espectador, que permetrà al públic assistent conversar amb la companyia de teatre.Chornetcompta amb la participaciód’un planter de joves actors i actrius com són Carlos Cuevas i Clàudia Benito, de protagonistes; i Alba José, Neus Pàmies, Roser Tàpies, Rosa Serra, Clara de Ramon, Xavier Torra, Toni Guillemat, Jordi i Martí Salvat, que conformen el grup coral de la mítica història d’amor.

Tan el director com el conseller de Cultura de l’Ajuntament, Josep Maria Prats, han destacat la importància d’estrenar una obra d’aquestes característiques a Tarragona, seguint el projecte d’Arts Escèniques de foment a la indústria cultural del territori i per tal de «descentralitzar» la producció teatral. Chornet ha avançat que de la mateixa manera que va fer amb Hamlet ara fa un any, aquest altre Shakespeare no deixarà ningú indiferent, ja que «tot i la seva essència i puresa en el tractament del text i la posada en escena, s’aprofundirà en la cruesa de la història» i ha posat èmfasi en la importància del públic jove per fer-los veure que, tot i segles més tard, «la incomprensió d’aquests joves té molta vigència».

Sinopsi de l'obra

Romeu i Julieta és la història d’un primer i últimamor. La història de dos joves per desprendre’s del llegat d’odi que no els deixa estimar, que no els deixa estimar-se. Quan es coneixen, l’amor dels ingenus Romeu i Julieta és pur, complet, absolut. Aquest goig només dura un instant. El moment de saber que el seu amor estarà condicionat per l’odi entre les seves famílies és l’inici d’un destí fatal que acaba amb la mort dels amants. L’herència els assassina. Romeu i Julieta és la història de la impossibilitat de desprendre’s del propi llegat.

tracking