Diari Més

Conflicte

El jutge prohibeix construir sobre el local de la discòrdia de Ca l'Ardiaca

Concedeix mesures cautelars a un empresari que va adquirir un local integrat i del qual Desarrollos Arbe en disputava la propietat

L'empresari davant del local del número 2 del Pla de la Seu.

El jutge prohibeix construir sobre el local de la discòrdia de Ca l'ArdiacaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat de Primera Instància número 7 de Tarragona prohibeix de manera provisional que el projecte de construcció d’un hotel de luxe al palau gòtic de Ca l’Ardiaca inclogui el local número 2 del Pla de la Seu. D’aquesta manera, s’impedeix que la promotora del projecte, Desarrollos Arbre dugui a terme qualsevol tipus d’obra en aquest local i en l’habitació del primer pis, que s’han convertit en objecte de controvèrsia en els darrers anys. L’empresari Xavier Ferrando i representant del Grup Immobiliari Ferbor S.L. celebrava ahir que el jutge hagi concedit les mesures cautelars que havien sol·licitat contra la promotora de l’hotel, Desarrollos Arbe, del grup aragonès Artal.

Cal recordar que Ferrando havia denunciat a la promotora del projecte, fa més de dos anys, en descobrir que el grup havia inclòs i havia ocupat aquest local que assegurava ser de la seva propietat. Tot i que encara no s’ha obtingut la sentència definitiva del cas, Ferrando va subratllar que «les mesures cautelars són molt clares i això demostra que el jutge ha vist clar que el projecte que havia presentat Desarrollos Arbe no és vàlid i l’hauran de modificar si volen obtenir la llicència d’obres de l’Ajuntament de Tarragona, perquè sinó, estaran infringint la veu judicial». En aquest sentit, cal recordar que el Departament de Cultura va donar llum verda –la setmana passada i en comissió– al projecte de l’hotel de luxe, després que tècnics de la Generalitat i del consistori hagin tombat el projecte en diverses ocasions per manca de detall en la protecció dels elements patrimonials. A més, per tal d’atorgar la llicència d’obres, des de l’Ajuntament van assegurar que faltava un informe favorable dels Bombers de la Generalitat –en matèria d’accessos– i un altre de la Direcció General d’Aviació Civil, òrgan que pertany a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

Ferrando va recordar que el Grup Immobiliari Ferbor va adquirir aquest local de 175 metres quadrats i que es troba encastat a Ca l’Ardiaca l’any 2013. L’espai de la discòrdia correspon al local que ocupava l’establiment Souvenirs i l’objectiu de l’empresari era convertir-lo en un restaurant familiar. La disputa per la titularitat ha estat el principal impediment per poder explotar l’espai. Així, Ferrando va assegurar que «una vegada tinguem la sentència definitiva, tinc molt clar que presentaré una querella contra tots els agents implicats que han permès que patíssim aquesta situació». Tanmateix, afegia que «portaré el cas al jutjat penal. No dubtaré a anar contra l’Ajuntament de Tarragona, qui sabia perfectament que el local era meu, també contra Desarrollos Arbe, el notari que va firmar l’escriptura de manera unilateral i contra el registrador de la propietat». Ferrando també va presentar una denúncia per un robatori amb força contra Grup Artal perquè «van entrar a la meva propietat i van apropiar-se d’antiguitats i materials per valor de 185.000 euros», presumptament, defensava.

tracking