Diari Més

Investigació

El Fòrum TRiCS duplica la participació en el seu desè aniversari

La principal novetat és l’ampliació del ventall de modalitats de batxillerat, que enguany s’ha estès també a les àrees d’humanitats, ciències socials i arts

Aquest matí s'ha celebrat la roda de premsa.

El Fòrum TRiCS duplica la participació en el seu desè aniversariCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La seu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona ha estat aquest matí l’escenari de la presentació de la X edició del Fòrum TRiCS, de treballs de recerca i crèdits de síntesi. Aquesta festa del coneixement, que organitza el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i impulsa l’AEQT, reunirà aquesta setmana (en concret, el dijous 7 i el divendres 8 d’abril) un total de 1.627 alumnes al Complex Educatiu de Tarragona, una xifra que duplica la de l’edició anterior, quan se’n van reunir al voltant de 800.

A més, l’edició del 2016 comptarà com a novetat amb l’ampliació del ventall de modalitats de batxillerat, que enguany s’ha estès també a les àrees d’humanitats, ciències socials i arts, completant així les famílies de ciències que formaven el nucli fins ara del Fòrum TRiCS. El dijous, en la primera de les dues jornades, es concentraran 771 alumnes de les noves modalitats; mentre que el divendres, el dia de les ciències, se’n reuniran 856. El total de centres implicats en aquesta desena edició és de 36.

En la roda de premsa de presentació, el President de la Comissió de Comunicació de l’AEQT, Marc Fargas, ha explicat que es tracta d’una «aposta per l’educació, la recerca i el territori», tres pilars en el full de ruta de la pròpia Associació. Per la seva banda, la Directora dels Serveis Territorials, Sílvia Rodes, ha destacat que «és una de les iniciatives en educació més importants que es fan al territori».

Una altra de les novetats que neixen amb aquest desè aniversari és la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, que oferirà tallers científics durant les dues jornades. La seva Vicerectora de Docència, Estudiants i Comunitat Universitària, Arantxa Capdevila, ha afirmat que és molt important per a la pròpia URV prendre part d’aquestes iniciatives, que apropen el món de la secundària a l’etapa de la universitat. Afegint el Fòrum TRiCS a la resta d’esdeveniments que ja fan i que persegueixen aquest objectiu.

Finalment s’ha presentat també avui el ‘TRiCS Talk’, un premi que atorgarà l’AEQT i que preten apropar el Fòrum TRiCS a les noves tecnologies i la xarxa. Aquest premi, que neix en els tallers de comunicació que ofereix el Fòrum als alumnes, buscarà el vídeo de la presentació més votada a internet, a través d’un portal específic que es posarà en marxa a partir de la setmana vinent.

tracking