Diari Més

Política

La 3a Simulació del Parlament Europeu converteix els tarragonins en eurodiputats per un dia

L'activitat continua aquest divendres a les 12 del matí amb un col·loqui amb diputats catalans a l'Aula Magna del Campus Catalunya

La 3a Simulació del Parlament Europeu converteix els tarragonins en eurodiputats per un dia

La 3a Simulació del Parlament Europeu converteix els tarragonins en eurodiputats per un diaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha acollit, aquest dilluns, la Simulació del Parlament Europeu, una iniciativa que per tercer any consecutiu ha proposat a la ciutadania tarragonina posar-se en el paper dels seus eurodiputats per conèixer el funcionament de la institució europea. L’experiència, organitzada per l’oficina Europe Direct de l'Ajuntament de Tarragona i la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha permès als ciutadans participar en debats d’actualitat a través de comissions parlamentàries i grups polítics, com en la dinàmica parlamentària real. Un cop treballats els temes, s’han portat al Ple simulat del Parlament, que avui s’ha celebrat a l’Aula Magna del Campus Catalunya, i que ha estat presidit per la portaveu de l’Oficina d’Informació del Parlament a Barcelona, Maria Teresa Calvo.

Els participants han pogut debatre sobre algunes qüestions de l'actualitat europea en el marc de grups polítics i comissions sectorials, com a membres de quatre dels vuit grups plurinacionals del Parlament Europeu: Democratacristians Europeus, Socialdemòcrates Europeus, Esquerra-Verda Europea i Liberals Europeus, i dins les comissions sectorials de Llibertats Civils; Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària; Afers Constitucionals; Drets de la Dona i Igualtat de Gènere.

La d’avui era una simulació però les resolucions que s’han aprovat en el Ple de l’Aula Magna es faran arribar als eurodiputats catalans. Tan sols una s’ha aprovat per unanimitat, la que feia referència als drets de la dona i la igualtat de gènere. Els ciutadans tarragonins han instat al Parlament a iniciar els treballs per aprovar una directiva sobre violència de gènere que sigui d’obligat compliment a tots els Estats membres.El debat de la III Simulació del Parlament Europeu s’ha pogut seguir a les xarxes a través de l’etiqueta #europarlaTGN. Aquesta activitat forma part del conjunt d’actuacions que impulsa l’Oficina Europe Direct de Tarragona per apropar la Unió Europea ala ciutadania i fomentar el coneixement de les institucions entre els ciutadans de les nostres comarques.

Aquest divendres, l’activitat continua amb l’organització d’un col·loqui amb diputats catalans, també de manera coordinada amb la facultat deJurídiques de la URV. Es tracta d’un debat amb Francesc Gambús, eurodiputat del Partit Popular Europeu, Ramon Tremosa, de l'Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa, i Ernest Maragall, dels Verds/ALE. L’acte serà moderat pel periodista Xavier Grasset, i tindrà lloc a les 12 hores a l'Aula Magna del Campus Catalunya de la URV.

tracking