Diari Més

SALUT

Astafanias avança en una app per millorar la seguretat dels autistes

Fins a onze persones van llegir aquest dilluns el manifest del Dia Mundial de l’Autisme al Pati Jaume I

Astafanias avança en una app per millorar la seguretat dels autistes

Astafanias avança en una app per millorar la seguretat dels autistesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Astafanias està enllestint una aplicació per a mòbil que vol millorar la seguretat de les persones que pateixen autisme. Així ho va assegurar ahir el president d’aquesta entitat pionera a les comarques de Tarragona, Miguel Valle, durant la celebració del Dia Mundial de l’Autisme. «Ja tenim el projecte pilot i esperem poder posar en marxa l’aplicació mòbil d’aquí a un any», detallava. De fet, Valle va reconèixer que «es tracta d’un projecte complex, però estem decidits a aconseguir una aplicació que expliqui com actuar en un cas d’emergència amb un nen o adult que pateix autisme».

L’entitat rep el suport de la Universitat Rovira i Virgili (URV) pel que fa a la programació de l’aplicatiu. «Estem estudiant si serà possible que es pugui identificar a la persona amb autisme a través de la seva empremta dactilar i que els cossos de seguretat puguin accedir a un registre amb les dades del pacient», afegia. En els darrers mesos, diversos cossos d’emergència i de seguretat han rebut formació per conèixer l’aplicació i poder identificar en quina situació es troba la persona amb autisme, en cas d’emergència.

Valle també va destacar que «cada vegada hi ha més casos de persones amb autisme. Es calcula que un de cada cent cinquanta pateix el trastorn». Va assegurar que aquest creixement del nombre de casos es pot atribuir a una millora de la diagnosi. Tot i això, va remarcar que «no és l’única causa i estem estudiant què pot provocar aquest augment del nombre de persones que pateixen trastorn de l’espectre autista, un fet que sovint, passa desapercebut».

Brilla el color blau

Desenes de persones van aplegar-se, ahir al matí, al Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona per participar en la lectura del manifest amb motiu del Dia Mundial de l’Autisme vestint una peça de color blau. La regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos, va destacar que «quan parlem d’autisme estem plens de por i això és el que transmetem a les persones que pateixen aquesta malaltia». La lectura del manifest es va dur a terme d’onze veus diferents. Al seu torn, el president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, Fernando Vizcarro, va reivindicar que «estem compromesos a desenvolupar una guia de serveis mundial amb base web perquè pares, mares i professionals puguin examinar cada servei individualment i puguin comparar enfocaments».

tracking