Diari Més

Comerç

Obriran el tercer concurs per ocupar el restaurant de l'antic Pòsit al maig

El Port confia a despertar l’interès i en posar-lo en marxa coincidint amb la celebració del Carme

Obriran el tercer concurs per ocupar el restaurant de l'antic Pòsit al maig

Obriran el tercer concurs per ocupar el restaurant de l'antic Pòsit al maig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona preveu obrirel tercer concurs per ocupar el restaurant de l’antic edifici del Pòsit de Pescadors aquest maig. El president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu, reconeix que «vam plantejar malament les condicions dels dos concursos anteriors, però estic convençut que aquesta vegada despertarà l’interès». De fet, la seva voluntat és aconseguir que el restaurant es posi en marxa a l’estiu, coincidint amb la celebració del Carme, el 16 de juliol.

Tot i que el plec de condicions del nou concurs canviarà, la temàtica originària no ho farà. El contracte d’arrendament del local anirà destinat a un restaurant de cuina tradicional, de mercat o marinera, a la planta baixa de l’antic edifici del Pòsit de Pescadors. Andreu reconeix que «el primer concurs no el vam enfocar bé, ja que demanàvem que els futurs adjudicataris invertissin més de 200.000 euros en un edifici que encara es veia mig destruït. Ara, quan les obres ja estan gairebé acabades, creiem que la situació és completament diferent».

En aquest sentit, assegura que «pràcticament, el 80% de la inversió de la cuina ja està feta i el 95% dels acabats també estaran fets». D’aquesta manera, la inversió que es requerirà serà molt menor i servirà per aparells menors, vaixelles o materials que, després, el restaurador es podrà endur en un futur, en el cas que volgués deixar el restaurant.

Per tal d’atraure a restauradors, el Port facilitarà la visita de l’espai renovat. El segon concurs fixava que el contracte havia de tenir una vigència mínima de deu anys i fins a un màxim de vint. L’Autoritat Portuària posava a disposició una superfície aproximada de 564,63 metres quadrats, al número 25 del Moll de Pescadors de la ciutat.

Enllestir les obres a l’abril

Abans de licitar el restaurant, però, s’han d’enllestir les obres. Josep Andreu assegura que «els treballs d’obra major s’acabaran a final de mes, al voltant de Sant Jordi i, aleshores, iniciarem la segona fase». Aquesta darrera servirà per realitzar els acabats i instal·lacions menors. De fet, Andreu subratlla que «bona part de les instal·lacions ja estan fetes, com la de l’aire condicionat que l’estan instal·lant aquesta setmana». D’altra banda, recorda que «les obres s’han allargat en el temps, uns dos mesos, perquè vam haver de millorar l’altell a la normativa vigent i vam voler refer-lo de nou». L’espai també permetrà dinamitzar el barri.

tracking