Diari Més

Conflicte

Els afectats de l'autoescola Europa denunciaran a Consum i als Mossos el tancament sobtat del centre

Una seixantena s’està mobilitzant, tot i que podrien ser més d’un centenar els alumnes que s’han quedat sense classe de la nit al dia

Els afectats de l'autoescola Europa denunciaran el tancament sobtat

Els afectats de l'autoescola Europa denunciaran el tancament sobtat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els clients afectats pel tancament precipitat de l’autoescola Europa –per una suposada jubilació– estan estudiant portar el cas al Defensor del Consumidor i també denunciar-ho davant dels Mossos d’Esquadra. Una seixantena de clients s’han organitzat per emprendre accions, encara que el nombre real d’afectats podria superar el centenar. Desenes d’alumnes del centre van descobrir, el passat divendres, que l’autoescola on estaven estudiant havia tancat per jubilació i en trobar-se la persiana baixa, sense haver rebut una explicació.

Una de les afectades, Loli Ortega, detalla que «la majoria tenim clar que anirem a denunciar als propietaris al Defensor del Consumidor o als Mossos, si no ens donen una solució aquesta setmana». En aquest sentit, destaca que «el passat dijous, quan alguns vam assabentar-nos que tancaven, des de l’autoescola Europa ens van dir que ens redistribuirien a les autoescoles Sabat, Jordi o Tarragó». No obstant això, Ortega assegura que «des de l’autoescola Sabat em van dir que no tenien cap acord amb l’autoescola Europa, però no em cobraran la matrícula per solidaritat». Loli Ortega havia pagat gairebé 1.200 euros per apuntar a les seves dues filles. «Havíem pagat 590 euros per cadascuna i, una d’elles, ara havia de començar a fer les pràctiques», detalla. A més, assegura que «no entenem com han pogut tancar d’aquesta manera si, el dimarts passat, s’hi van adreçar nous clients i van agafar-los els diners sense problemes».

El president de l’Associació Provincial d’Autoescoles de Tarragona, Carles Oliver, explica que «no sabíem res del cas, però cal destacar que la manera d’efectuar el tancament no ha estat gaire normal. En els meus 21 anys com a president de l’associació mai m’havia trobat amb una situació com aquesta». Així, creu que «el principal problema que patiran els afectats serà en aquells casos que, per exemple, l’alumne hagi pagat 20 pràctiques i només n’hagi fet 10». Per aquest motiu, no entén «perquè no han arribat a un acord amb altres autoescoles abans de tancar». Com a associació, també lamenta que «no ens podem fer càrrec de la situació perquè no tenim cap assegurança que ho empari». Part dels afectats confien que, entre avui i demà, l’autoescola Europa es posi en contacte amb ells i els doni una solució, abans d’haver d’emprendre mesures legals. D’altra banda, veïns propers a l’autoescola situada al carrer de Sant Antoni Maria Claret expliquen que «alguns dels afectats van forçar la persiana del local i hi han escrit ladrones, el passat divendres».

Deute amb Hisenda

Alguns dels afectats també asseguren que, fa unes setmanes, van rebre una carta d’Hisenda a través de la qual els hi deien que «no paguéssim més a l’autoescola, ja que aquesta hauria defraudat fins a 833.000 euros». A més, alguns dels alumnes expliquen que l’autoescola no acceptava pagaments amb targeta, sinó que demanaven els diners en efectiu

tracking