Diari Més

Patrimoni

La Generalitat dóna llum verda a la construcció d'un hotel a Ca l'Ardiaca

El Departament de Cultura ha emès un informe favorable de cara al projecte, fet que escurça la distància per tal que atorguin la llicència d’obres a Grup Artal

La Generalitat dóna llum verd a la construcció d'un hotel a Ca l'Ardiaca

La Generalitat dóna llum verd a la construcció d'un hotel a Ca l'ArdiacaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va emetre aquest dimecres –en comissió– un informe favorable de cara al projecte de construcció d’un hotel de luxe al palau gòtic de Ca l’Ardiaca. D’aquesta manera, s’escurça la distància per tal que es pugui atorgar la llicència d’obres a Grup Artal, promotora d’un projecte que arrossega més de sis anys de polèmica. No obstant això, l’Ajuntament de Tarragona encara necessita dos informes més per tal de comptar amb tota la documentació necessària i poder donar el vistiplau per a l’inici de les obres.

Un d’ells és l’informe dels Bombers de la Generalitat, a través del qual ha de quedar demostrat que les sortides d’emergència són les correctes. En segon lloc, també es requereix encara un informe favorable de la Direcció General d’Aviació Civil, òrgan que pertany a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA). Aquest requeriment es deu a la proximitat de Tarragona a l’aeroport de Reus. Amb la llicència a les mans, el següent pas serà presentar el projecte executiu.

Generalitat i Ajuntament van requerir a la promotora uns informes en els quals es definís al detall la protecció dels elements patrimonials.

Calrecordar que desencallar el projecte d’un futur hotel de luxe davant la Catedral de Tarragona és un dels objectius clars del nou mandat socialista. El passat juny, l’Ajuntament va donar un ultimàtum legal a la promotora i li va atorgar un termini de dos anys per iniciar la restauració de l’immoble o, almenys, obtenir la llicència d’obres salvaguardant el conjunt monumental gòtic. En el cas de no fer-ho, el consistori procedirà a l’expropiació de l’edifici o el posarà en venda de manera forçosa.També cal recordar que un jutge podria aturar sine die el projecte de construcció de l’hotel, atès que hi ha una denúncia presentada per un empresari que assegura ser propietari de la finca situada al número 2 del Pla de la Seu. El Grup Artal inclouria aquest espai dins del seu projecte hoteler. El Jutjat de primera instància número 7 encara ha de dictaminar si accepta les mesures cautelars presentades per l’empresari. Una vegada es conegui la resolució es coneixerà si s’atura la futura construcció.

tracking