Diari Més

Patrimoni

Les prospeccions del Circ Romà descobreixen graderies en bon estat

Les restes estan en dos solars del carrer Ferrers, pròximes a les de la plaça dels Sedassos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les restes del Circ Romà de Tarragona continuen apareixent sota els solars pròxims a la plaça de la Font. Les últimes pertanyen a una part de la graderia i de l’estructura de l’edifici, corresponents a la part central de l’antic circ. Les restes estan situades en dos solars del carrer Ferrers, on abans s’hi trobava l’anomenat Hort del Circ, prop de les ruïnes històriques visibles que es troben a la plaça dels Sedassos.

La primera fase del projecte ha consistit en un total de tres sondejos als solars, que han posat de manifest el bon estat de part de la graderia del costat nord del Circ Romà, entre la torre del Pretori i la façana de l’Ajuntament. Abans d’iniciar les excavacions, l’equip tècnic ja tenia més o menys constància de què hi trobarien, però calia corroborar el grau de conservació i l’estat real de les restes.

També s’ha pogut comprovar que part de les restes van ser modificades en l’època medieval, per la superposició d’usos de la mateixa estructura que s’ha trobat: «S’aprofitaven les construccions romanes per fer vivendes, i posteriorment també jardins i horts», explicava l’arqueòloga municipal, Imma Teixell. I afegia: «Això demostra que a Tarragona, les edificacions romanes sempre s’han integrat a les construccions de cada època, i els usos d’aquests espais s’ha perpetuat en el temps». A més, les prospeccions també han servit per fer palesa l’ocupació d’aquesta part de la ciutat els segles 12 i 14 dC, quan Tarragona era un petit nucli medieval.

Fases posteriors

Aquesta primera fase de prospecció, que ha donat a conèixer l’estat de les restes, seguirà amb més excavacions als mateixos solars i un estudi a fons de la zona per aconseguir l’objectiu final, que busca recuperar l’espai, a més de convertir-lo en un lloc més visible i més comprensible tant per a la gent de la ciutat com pels turistes.Actualment, els solars estan delimitats per un alt mur, però aquesta imatge canviarà de cara al primer semestre de l’any vinent, quan es donarà el projecte per finalitzat. Alguns dels canvis que patirà l’espai serà un mirador enlloc del mur actual, i la resta d’actuacions que es determinaran més endavant en funció de la disponibilitat econòmica. La intervenció total està valorada en més de 400.000 euros.

Les prospeccions del Circ Romà descobreixen graderies en bon estat

Les prospeccions del Circ Romà descobreixen graderies en bon estatCristina Aguilar

tracking