Diari Més

Tecnologia

Posar Tarragona al mapa tecnològic

Aquest expert en aplicacions mòbils es proposa atreure a la ciutat, projectes d’inversors internacionals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Té només 28 anys, però el tarragoní Francesc Vidal, ja ha dirigit alguns equips de desenvolupament, de diverses aplicacions mòbils, de gran rellevància mundial. Seves són, l’App del Mobile World Congress (la fira de telefonia mòbil més important del món) de l’any 2014, o l’aplicació de la companyia d’automoció Seat, per fer els vehicles més socials (permet interactuar a través de la veu del conductor amb el Facebook o el WhatsApp mitjançant la pantalla de navegació). S’hi suma també un projecte per la multinacional d’assegurances AXA. Totes aquestes fites, les va assolir des que es va traslladar a treballar a Barcelona, però per un tema familiar, el 2015 va haver de tornar cap a Tarragona, la seva ciutat, el lloc, conjuntament amb Reus, on va fer els primers passos en el món de la programació, el desenvolupament i disseny d’aplicacions mòbils.

Aquest 2016, Vidal ha arrancat amb molta força un dels seus somnis, i és què ha creat la seva pròpia consultoria tecnològica, anomenada Simbiòtic, amb companys del territori que ja havien treballat amb ell en anteriors projectes. A banda de treballar amb les empreses locals, el tarragoní ja ha començat a arrossegar cap a la ciutat la inversió d’alguna empresa internacional (concretament una d’israeliana), per al desenvolupament d’una App. I aquest, segons promet, és només el començament d’una llarga llista d’inversors internacionals que es proposa atreure d’ara endavant.

Tarragona, més econòmica que Barcelona

«Tot aquest auge que hi ha a Barcelona, hi és perquè la qualitat de les aplicacions i els programes, és molt bona, i el preu, per la gent de fora, és barat. Perquè aquí, venem l’hora d’un programador a uns 30 o 40 euros. En cambi a Anglaterra, val entre 80 euros i 100 euros. I als Estats Units fins als 150 euros...», explicava Vidal a Diari Més. El què es proposa ara aquest jove, és fer-ho, però encara més econòmic que la ciutat Comtal: «Barcelona està molt bé, és coneguda arreu del món, és marca, però aquí a Tarragona, estem a 45 minuts, i el que fem pot ser igual o millor que a Barcelona» La cosa és que podem oferir uns costos de producció més baixos que a Barcelona, perquè estem a Tarragona, i aquí els costos de vida (lloguers de locals, materials, etc.), en general, també són més baixos».

La idea és anar introduint la marca Tarragona als inversors tecnològics, a mesura que els projectes vagin sortint i els clients quedin satisfets. «El que vol la nostra empresa és portar-los cap a Tarragona. Que la ciutat estigui també dins el mapa de les aplicacions per mòbils i les coses digitals», explicava Vidal. Per començar a fer camí, parlarà amb antics clients estrangers que ja tenia a la ciutat Comtal, i a banda, iniciarà en les pròximes setmanes una campanya potent a una xarxa social on es mouen professionals d’aquest ram.

Que un jove amb talent, no hagi de marxar

El tarragoní i el seu equip també es proposen, que els joves del territori amb talent per al desenvolupament tecnològic, després de formar-se aquí, no hagin de marxar necessàriament a Barcelona per tenir una gran carrera professional: «Que no hagin de dir: ostres si vull guanyar més diners, me n’he d’anar», raonava el cap de Simbiòtic. La solució, segons ell, és senzilla: «Si tu a un client li vens bé la teva qualitat, tu pots pagar bé als teus treballadors». Ell somia que la ciutat pugui acollir algun dia un «clúster del coneixement», al més pur estil del Districte 22@, de Barcelona, on s’agrupen les millors empreses tecnològiques i d’innovació. Sigui com sigui, Vidal ja avança a Diari Més, que espera tancar alguna de les primeres grans inversions en pocs mesos.

tracking