Diari Més

Successos

La Guàrdia Urbana realitza tres detencions per violència masclista

Dues de les dones víctimes de maltractament han decidit no presentar denúncia a l’agressor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va haver de realitzar cinc detencions al llarg del cap de setmana, de les quals tres eren per violència de gènere. Les tres víctimes eren dones tarragonines que patien de l’abús físic de les seves parelles i, d’elles, només una va presentar denúncia. Les altres dues van optar per no denunciar, una d’elles al·legant que la seva parella era qui aportava l’únic ingrés econòmic a la família, i que si entrava a presó es quedarien sense els pocs recursos que tenen. En el seu cas, la Guàrdia Urbana va detenir a l’home el diumenge 27 de març gairebé a les cinc de la tarda, per un presumpte delicte de maltractaments en l’àmbit de la llar.

La veïna de la porta del costat va sentir discutir fortament a la parella i va trucar al cos de seguretat. La policia va poder confirmar, en arribar al lloc dels fets, que des del carrer es podien sentir molts crits i, un cop a dins, també hi van trobar un nen petit plorant.

La víctima va explicar als agents que l’home s’havia posat molt nerviós i que havia begut més del compte, cosa que els agents van poder observar. La policia va procedir a la detenció, moment en què la dona va confirmar que no volia presentar denúncia. Posteriorment, van poder comprovar que era el tercer episodi de violència cap a la seva dona registrat. Les altres dues detencions es van produir dilluns. La víctima d’una d’elles no només no va denunciar, sinó que també es va negar a què li realitzessin una revisió mèdica, després de l’episodi de violència.

A dos quarts de sis de la tarda la Guàrdia Urbana va ser avisada per una tercera persona, que assegurava haver sentit a la seva veïna cridant que l’estaven agredint. Els agents es van apropar al lloc dels fets, i el sospitós els va assegurar que només havia empentat contra la paret a la seva parella durant una discussió, versió que en un primer moment va corroborar la persona agredida, que deia que tan sols havia estat una discussió. La dona, però, tenia esgarrapades al coll, els llavis inflats i un cop sagnant al nas. La víctima va acabar explicant que la seva parella l’havia agredit, tot i que no va voler presentar la denúncia ni anar al metge. Els agents però, van detenir l’agressor i van acompanyar a la seva parella a la comissaria de la Guàrdia Urbana per prestar declaració del succeït.

L’únic cas en què la víctima va posar una denúncia a l’agressor va succeir la matinada de dilluns, vora les set. L’avís va arribar des d’un centre mèdic, on havia acudit una dona que sospitaven que podria haver estat víctima de maltractaments per part de la seva parella.

La dona va explicar als agents que havia tingut una gran discussió amb la seva parella dins d’un cotxe en què viatjaven i que ell li havia donat un cop de cap al mig del front, causant-li una contusió. Llavors, la va arrossegar fora del vehicle i per terra, moment que la víctima va aprofitar per refugiar-se al centre mèdic i demanar socors. La Guàrdia Urbana la va acompanyar fins a l’Hospital Joan XXIII per assegurar-se de què les seves ferides i contusions no fossin de gravetat, mentre van enviar una altra patrulla a veure la casa de l’agressor. Els agents van trobar a l’home just quan aparcava el cotxe per anar cap a casa. Els agents el van detenir per un presumpte delicte de maltractament en l’àmbit de la llar i un delicte lleu de danys.

Les altres dues detencions van ser per un delicte de resistència i desobediència greu i el segons per un presumpte delicte de robatori amb força.

tracking