Diari Més

Família, diversió i natura, les claus per gaudir al màxim de la Mona

Els tarragonins van reunir-se al Parc del Francolí i al Parc Ecohistòric del Pont del Diable per viure aquesta celebració

Família, diversió i natura, les claus per gaudir al màxim de la Mona

Família, diversió i natura, les claus per gaudir al màxim de la MonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un bon tall de Mona i aire lliure. Aquesta ha estatla recepta que molts tarragoninshan seguitper celebrar el dilluns de Pasqua. Les zones verdes de la ciutats'hanomplertde gent des de primera hora del matí per gaudir de l’últim dia de les vacances de Setmana Santa, un dia marcat per les estones en família, l’esbarjo i les mones. El Parc Ecohistòric del Pont del Diable i el Parc del Francolíhan estatdos dels llocs recurrents per viure aquesta celebració.

Malgrat els núvols, desenes i desenes de tarragoninshan matinatper trobar la ubicació perfecta per passar la jornada. Taules i cadires plegables i infants jugant a futbolhan envaïtel Parc Ecohistòric del Pont del Diable. La majoria dels presents són fidels i cada any escullen aquesta zona verda per gaudir del dia de la Mona. «És una tradició familiar», expliquenmembres de la família García Alcañiz. I és que fa prop de 40 anys que visiten el Pont del Diable per Pasqua. Els motius: «És pràctic per la proximitat amb la ciutat. Tot està molt net i a la tarda podem jugar amb els nens a jocs tradicionals com saltar a corda o al mocador».

Un cas molt semblant és el de la família Tules Rodríguez. Pares, sogres, germans i cunyatss'han reuniten aquest parc per viure una diada en família. Enguany, la trobadaha comptatamb un nou membre: la Cloe, un nadó de només 22 dies que amb la seva presènciaha asseguratque la tradició es mantindrà viva una generació més.

Els Tules Rodríguez ja havien visitat el Parc en família el Divendres Sant per buscar farigola. Però no han estatels únics que hanrepetitels dos dies. La família Moreno tambévan trepitjar el boscos pròxims al Pont del Diable per collir aquesta herba aromàtica el divendres i hi hantornat dillunsper dinar. «És de bon tarragoní venir aquí», hasentenciatamb rotunditat Antonio Moreno, i haafegitque «és a prop de Tarragona i si està molt bé, perquè al Llorito està ple de gent». Justament per aquest motiu, els Martín Aliseshan deciditanar al Pont del Diable a «dinar, menjar la Mona, i fer una passejada per cremar tot el que s’ha menjat».

Proximitat i caràcter familiar

Si bé vora les 9 del matí els tarragonins ja començaven a acampar al Parc Ecohistòric del Pont del Diable, a la mateixa hora, les taules del Parc del Francolí ja estaven totes plenes. Els més matinershan estat els Arias Vidales, una família llatinoamericana que des de la seva arribada a la ciutat venen al parc a gaudir del dilluns de Pasqua. «A les 5:30 del matí hem arribat i hi estarem fins a la tarda. Per nosaltres, és un lloc molt especial. Ens agrada perquè els nens poden jugar i perquè tenim espai per ajuntar-nos els 30 que som», comentaven.

El caràcter familiar del parc i el fet d’estar dins de la ciutat són els dos al·licients que fan que cada cop més tarragonins el triïn per passar la jornada. Per als Sánchez Martínez, aquestava ser la primera vegada que hancelebratla Mona al Parc del Francolí. «Abans anàvem fora però som de Tarragona i el parc és molt pràctic i està molt bé, especialment per als nens».

Mones de tot tipus

Les mantes per estendre a terra i les carmanyoles amb el dinar han estat dos dels indispensables durant el dia. Però si hi ha hagutuna protagonista clara, aquestaha estat la Mona. Amb melmelada, sares, de xocolata o de les tradicionals amb ous. Siguin quines siguin, les moneshan presiditles taules durant els dinars de la diada de dilluns, i amb elles les ganes de gaudir de la família i dels amics. Així ho expressaven els membres de la família Hernández Torres:«Venim per passar una bona estona».

tracking