Diari Més

L'església de Sant Agustí, punt obligat de visita en la Setmana Santa tarragonina

El temple, que aquests dies té un horari d’obertura ampli, acull durant tot l’any molts dels passos que surten aquests dies al carrer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església de Sant Agustí, és com sempre, un dels punts ineludibles per a qualsevol ciutadà que no vulgui perdre’s detall de la Setmana Santa tarragonina. I és que sense sortir de les quatre parets del temple es pot realitzar un autèntic viacrucis, ja que l’església guarda durant tot l’any molts dels passos que aquests dies omplen de solemnitat els carrers de Tarragona. «Per a un creient amb devoció és molt maco perquè és com viure un viacrucis, o almenys, mentalment», explicava el mossèn d’aquesta església de la Rambla Vella, Vicenç Moreno. «Tenim col·locats els passos que surten de tal manera que es pot anar seguint la història que explica l’evangeli: el primer de l’esquerra és l’entrada de Jesús a Jerusalem, el segon el sant sopar, el tercer l’oració a l’hort, l’altre la vetlla, el següent pas representa la presa de Jesús i la traïció de Judes. A l’altra banda de l’església i tenim la presentació de Jesús per part de Pilats, al poble. Segueix amb l’ecce homo, després hi ha el pas del descendiment, quan baixen a Jesús de la creu, després hi ha el pas del retorn del calvari amb Maria i Sant Joan i el sant enterrament», enumerava detalladament el religiós.

Amb motiu de la Setmana Santa, Sant Agustí amplia l’horari d’obertura per encabir a tots els visitants (tarragonins i turistes) que volen entrar, però no és així tot l’any: «La resta, només ho tenim obert en l’horari de misses», explicava Morera, qui aquest divendres, estava especialment nerviós: «No tinc gaire temps per parlar, avui és un dia important: és l’únic dia de l’any que no fem missa. Realitzarem l’exaltació de la creu, oracions de pregària i la distribució de l’eucaristia».

L'església de Sant Agustí, punt obligat de visita en la Setmana Santa tarragonina

L'església de Sant Agustí, punt obligat de visita en la Setmana Santa tarragonina

tracking