Diari Més

Formació

Tarragona aposta per incloure la ciutat en el mapa català d'arts escèniques contemporànies

El projecte Metròpera vol formar cantants d'òpera com a intèrprets innovadors

Tarragona aposta per incloure la ciutat en el mapa català d'arts escèniques contemporànies

Tarragona aposta per incloure la ciutat en el mapa català d'arts escèniques contemporàniesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tarragonins Marc Chornet i Teresa Valls, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, presenten METRÒPERA, un projecte innovador, ambiciós i amb una important visió de futur que s’ocuparà de la formació de cantants d’òpera a través de propostes innovadores. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha referit a la iniciativa com «un projecte amb carácter de permanencia i que posarà Tarragona al mapa català de les arts escèniques contemporànies».

Marc Chornet i Teresa Valls seran els caps visibles de METRÒPERA, un projecteque es divideix en dues fases: la formació i la producció.

El projecte volformar cantants d’òpera com a intèrprets de les produccions més exigents i innovadores del moment, a l'hora que s'impulsa la divulgació musical a tota la ciutadania i s'innova en la producció.

Segons Chornet, l’objectiu del projecte és «cobrir la manca de formació integral dels cantants d’òpera que hi ha actualment».

La formació s’iniciarà aquest mateix any amb un curs a l’estiu que es desenvoluparà durant el mes de juliol, amb la intenció de captar nous talents. Hi haurà una primera fase amb un total de 15-20 persones i una segona selecció farà que cinc o sis nens formin una primera producció d’òpera de mitjà format.

La segona fase serà una producció d’òpera que es dura a terme a la tardor i que tambépermetrà la formació amb mestratges en els àmbits de la il·luminació, el so, el muntatge, entre altres, per generar oportunitats ocupacionals en un futur.

L'òpera a Tarragona

La tradició d’òpera a Tarragona té un passat molt destacat, que apunta des de l’Orfeó Canongí fins a la Companyia Lírica d’Antics Alumnes de la Salle durant els anys 70 amb seu al Teatre Metropol; als anys vuitanta l’Escola d’Òpera del Conservatori i el Grup d’Òpera de Cambra, entre d’altres propostes que arriben fins al 2008, van fomentar i crear grups d’òpera gràcies a l’impuls i sensibilitat de coneixedors de la matèria.

Actualment trobem una Tarragona molt afeccionada a l’òpera. L’any 2012, amb la inauguració del nou Teatre Tarragona i la possibilitat de portar produccions de gran format que sempre omplen les butaques del Teatre, es reprenen les representacions. A banda, de forma transversal, la important formació acadèmica en cant a diferents escoles i conservatoris i les produccions musicals de grups corals i orquestres es fan sentir a la ciutat.

tracking