Diari Més

TURISME

Tarragona el cinquè destí on més puja el preu de l'allotjament a l'estiu

És la dissetena ciutat més barata de tot l’Estat per viatjar en primavera, i la vint-i-setena en temporada alta

Tarragona el cinquè destí on més puja el preu de l'allotjament a l'estiu

Tarragona el cinquè destí on més puja el preu de l'allotjament a l'estiuDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona és la 17a ciutat més barata d’Espanya a l’hora de viatjar durant el període de primavera, en canvi, durant l’estiu és el 27è destí més econòmic pel que fa al preu de l’allotjament. El canvi de posició en el rànquing evidencia les diferències de preus que es poden trobar en temporada de primavera i d’estiu. Tarragona és la cinquena ciutat de tot l’Estat on aquesta variació és més acusada, just després de Cambrils i Salou. Passar a Tarragona una setmana de vacances a l’abril costa, de mitjana, 422 euros, i, a l’estiu, el preu puja fins als 914 euros.

L’estiu a Cambrils és més car que a Tarragona, amb uns trenta euros de mitjana per sobre, i el 29è lloc del rànquing, segons l’estudi, que ha realitzat el comparador de preus Hometogo. És, per ordre, la tercera ciutat de l’Estat que més varia de preu, ja que passa de 425 euros a 949 euros per persona una setmana, un augment del 123%. La segueix Salou amb un 121,5% de diferència, perquè durant la primavera se situa com la sisena ciutat més barata de l’Estat, i costa només 391 euros la setmana. Tarragona està en cinquena posició d’Espanya, amb un 116,2%, 492 euros de diferència entre la primavera i l’estiu.

Abans de les tres ciutats de la Costa Daurada hi ha Ciutadella, a Menorca, que sofreix el major augment de preus de tota Espanya, un 143,4% més alts a l’estiu que a la primavera, seguit de Calella de Palafrugell, amb un 133%.

Aquesta diferència, tant a Cambrils com a Salou, pot estar justificada perquè, pel tipus de turisme que atrauen, durant la primavera hi ha allotjaments que no ofereixen servei, i el nombre de turisme és significativament més baix. Tarragona, en canvi, té menys establiments tancats, ja que compta amb un turisme més cultural, gastronòmic i familiar, menys lligat a l’estacionalitat. Tot i així, en nodrir-se dels visitants de les ciutats veïnes, s’explica que a l’estiu es disparin els preus.

En general, Catalunya i les Balears són les comunitats més cares per passar les vacances, ja sigui a les grans ciutats, com Barcelona, com a nuclis més petits com Eivissa. L’illa balear, a més, encapçala el rànquing de ciutats més cares a l’estiu de tota Espanya. Passar una setmana d’agost a Eivissa val, de mitjana, 1.822 euros. La segueixen d’aprop municipis també dels arxipèlags: Maspalomas, poble de Gran Canària i Alcúdia, a l’illa de Palma. Les opcions més econòmiques de viatge per Espanya en l’època d’estiu són el municipi de La Laguna, i la capital, Santa Cruz de Tenerife. En canvi, a la primavera, el lloc més barat és Peníscola.

tracking