Diari Més

Urbanisme

La remodelació de l'interior del palau municipal s'iniciarà a principis d'abril

Reubicaran els despatxos dels grups polítics a la primera planta i s’arranjarà l’ala dreta de l’edifici

La remodelació de l'interior del palau municipal s'iniciarà a principis d'abril

La remodelació de l'interior del palau municipal s'iniciarà a principis d'abrilCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona té previst iniciar les obres de remodelació de l’interior del Palau Municipal a principis d’abril. Aquesta fase està pressupostada en poc més de 2 milions d’euros i ha de permetre desencallar un projecte que va quedar aturat per problemes econòmics, l’any 2010, i per discrepàncies sobre el pla funcional d’aquests treballs. El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, explica que «les obres començaran a principis d’abril i podrien allargar-se fins a finals d’any».

L’objectiu del consistori és reformar l’ala est de l’edifici i optimitzar l’ús dels espais per tal que s’hi pugui concentrar el major nombre de treballadors municipals i, per tant, propiciar un estalvi econòmic. «Calculo que, amb les obres, es podrà disposar d’un espai per a 170 treballadors», detalla Milà. Cal recordar que el projecte inicial de la remodelació s’ha modificat també arran del trasllat de l’Arxiu Municipal a l’edifici de la Tabacalera i amb el creixement del nombre de grups polítics. A més, les obres han de servir per finalitzar la coberta i els tancaments de les obertures de façana que deixen l’edifici desprotegir, així com per aturar filtracions d’aigua –procedents d’elements meteorològics– que fa temps malmeten l’ala dreta.

Els treballs suposaran un reforç estructural de tota l’àrea est –la zona del Pati Jaume I–, una obra adjacent als carrers Salines i Rera Sant Domènech. A la plata baixa hi aniran serveis WC públics, una sala de formació i altres instal·lacions encara per concretar-ne l’ús. A l’entresòl hi aniran oficines i serveis d’WC per treballadors, i a la primera planta és on hi haurà els despatxos pels grups polítics amb els respectius lavabos. Finalment, a la segona planta s’hi ubicaran més oficines i més lavabos. Les plantes estaran connectades per un ascensor. En aquest sentit, s’aconseguirà millorar l’accés per a les persones amb mobilitat reduïa. El regidor reconeix que «actualment, només hi ha un ascensor disponible i l’usuari necessita que alguna persona l’acompanyi, perquè queda molt amagat dins de l’edifici». Els treballs també requeriran l’enderroc d’una escala de l’ala dreta que no compleix la normativa vigent.

D’altra banda, Milà va destacar que, una vegada enllestida aquesta rehabilitació, «haurem d’afrontar la millora de la reforma de la façana del palau. Sobretot caldrà començar per la del carrer Rera Sant Domènech, que és la que està més perjudicada pel pas del temps».

tracking