Diari Més

Successos

Una jove de 18 anys denuncia l'assetjament d'un home a la zona de Marqués de Montoliu

En veure que la jove no volia, la va agafar pel braç amb la intenció de retenir-la, segons explica la noia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jove universitària ha denunciat davant la policia l’assetjament que ha patit, durant dos dies seguits, per part d’un desconegut al voltant de l’avinguda Marqués de Montoliu.

El passat dijous, la jove tarragonina, de 18 anys, es dirigia al matí cap al campus Catalunya de la URV, passant per l’avinguda Marqués de Montoliu. De sobte, un home que ella no coneixia de res, la para. «Jo vaig pensar que era algun excursionista que volia indicacions, i vaig parar», explica la jove. Tot seguit, l’home li va mostrar el seu telèfon mòbil. El que li va ensenyar, per a estupor d’ella, era un vídeo d’una masturbació. «Em va dir que si volia fer-li jo, a ell», relata la noia. En trobar-se aquesta situació, ella va marxar, però l’home continuava insistint: li va oferir 50 euros. La noia va continuar caminant sense mirar enrere, però l’home la va seguir, fins a agafar-la del braç, i li va continuar oferint diners. Ella va marxar corrents. «Estava tan espantada que no vaig mirar enrere. Estava bloquejada, no era capaç de reaccionar fins passat un minut», comenta a Diari Més.

«Més que violent va ser insistent. La manera d’agafar-me era com per retenir-me i que no marxés», diu. La jove, ràpidament va decidir comunicar-ho als seus coneguts, mitjançant les xarxes socials. En poques hores la publicació d’aquesta noia explicant els fets, es va tornar viral. Va ser compartida per desenes de tarragonins i, sobretot, per moltes noies, que alertaven a les seves amigues, etiquetant-les als comentaris perquè ho rebessin.

L’endemà, la va tornar a seguir

Encara amb la por al cos, el matí següent, divendres, se’l va tornar a trobar. Aquesta vegada uns metres més avall, a la plaça Imperial Tàrraco. Ella no volia creure’s el que li estava tornant a passar. «Va venir cap a mi i em va dir que seguia tot en peu, per si volia», explica. Aquest cop sí que va tenir forces per respondre-li: «Li vaig començar a cridar que marxés, que no el volia veure, que el que estava fent era assetjament». En cridar, ell va fugir.

Aquell mateix dia, en sortir de la universitat, la jove es va dirigir cap a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per explicar als agents els fets que li havien succeït, en dues ocasions, en 24 hores. Va denunciar a l’home, sobretot, segons explica, per posar en avís als cossos policials i que cap altra noia jove hagi de tornar a passar per un tràngol tan terrible. «Vaig anar a denunciar perquè, primer de tot, és el que tocava fer. I encara més, perquè el primer cop ho va fer davant d’un col·legi, d’una escola de ball, d’una acadèmia d’anglès i de la URV», comenta ella. Tal com relata, els fets van passar exactament a la vorera dreta (sentit pujada) de Marqués de Montoliu. Just al tram i al costat amb menys possibilitat de trobar testimonis que ho haguessin vist: no hi ha comerços, ni terrasses, només el mur del col·legi del Sagrat Cor. Amb tot, la presència d’aquest home, que segons expliquen, va rondar per la zona diversos dies, tampoc va passar desapercebuda, uns metres més enllà, a la vorera del davant, on hi ha nombrosos locals de restauració i molt de moviment. «Sí que he vist un home per aquí amb aquesta descripció, dos o tres dies. Anava a munt i avall, i a estones s’assentava en un dels bancs», explicava la propietària de la Cafeteria Montoliu. La descripció a la qual es refereix l’hotelera és la que ha facilitat la noia: home d’entre 40-50 anys, cabell negre i una mica canós, amb ulleres metàl·liques, motxilla, un mòbil Samsung i cascos petits de música de color blanc. Amb aquestes dades, la policia ja s’han posat a treballar.

A la Guàrdia Urbana no li consta cap altra denúncia per assetjament a la zona.

tracking