Diari Més

Incivisme

La zona del Llorito esdevé un gran abocador de deixalles il·legal

Es va alertar a l’Ajuntament d’aquesta situació ja fa un mes, però no s’ha fet res

Imatge de l'abocador il·legal situat a la zona del Llorito.

La zona del Lorito esdevé un gran abocador de deixalles il·legalJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un solar buit a tocar del camí del Lorito s’ha convertit des de fa un temps, en un enorme abocador il·legal. Predominen per sobre de tot, entre els munts de deixalles, un nombre incomptable de peces de roba, de tota mena. Com si un camió les hagués abocat. Al costat, grans sacs per a restes de construcció, plenes, que no han seguit el seu curs correcte de reciclatge.

Pneumàtics gastats, una nevera destrossada o mobles antics completen la desoladora visió d’una de les zones. I és que aquest abocador il·legal no és un únic espai on s’han anat dipositant les deixalles. Ho han fet gairebé de forma organitzada: en total hi ha sis munts enormes de brossa, distribuïts en dos espais. A la pila de deixalles que és més a tocar del camí principal, s’hi pot trobar una ingent quantitat de fusta del que semblen restes de l’enderroc d’un edifici, nombrosos mobles, i moltes joguines de nens petits. Fins i tot hi ha una desena de biberons.

Alt risc d’incendi

El més perillós de tot plegat, és que d’entre aquestes deixalles, també hi ha desenes d’ampolles d’alcohol, de vidre, distribuïdes per tot el perímetre. Algunes trencades. S’hi sumen les peces de nombrosos televisors antics, amb tots els seus components, alguns de contaminats, destrossats i fets a miques (molts d’ells també de vidre).

Després de les nombrses queixes en descobrir-se la situació fa poc menys d’un mes, l’Ajuntament es va comprometre a estudiar-ho, i a intentar posar fi a aquest despropòsit. Aquest diumenge, un grup de tarragonins molt actius a les xarxes socials, van decidir visitar l’espai, per tal de comprovar si el consistori tarragoní havia pres mesures. La seva sorpresa va ser majúscula en veure in situ les grans dimensions de l’abocador il·legal, i que no s’havia fet res en tot aquest temps.

Aquí podeu veure l'escena:

tracking