Diari Més

Universitat

La URV formarà els universitaris per prevenir abusos sexuals

La Universitat Rovira i Virgili formarà els universitaris per prevenir abusos sexuals i també revisarà els protocols de prevenció d'aquesta xacra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La URV hainformat que investigadors del Departament de Pedagogia participen en el projecte europeu Universities Supporting Victims of Sexual Violence (USVSV), per millorar la intervenció en casos de violència sexual.

L'objectiu és analitzar els protocols d'intervenció actuals en les universitats i formar la població universitària perquè puguin intervenir davant aquests casos de forma apropiada, en un projecte que comença aquest març i acabarà al febrer de 2018 com una acció de suport a les universitats.

Durant la primera part de la investigació, s'analitzaran comparativament els protocols de prevenció i actuació en casos de violència de gènere de les universitats públiques catalanes i d'algunes d'espanyoles.

Posteriorment, dissenyaran una formació específica que ajudi la població universitària a prevenir, reconèixer i detectar casos de violència.

El projecte inclou un procés d'avaluació de la formació i, al seu final, s'editarà material informatiu des de cada país participant.

Quant a l'acció formativa, es faran deu cursos a Catalunya que començaran el mes d'octubre vinent amb vuitanta places. Durant aquestes sessions es parlarà sobre violència sexual i violència de gènere i es proporcionaran eines per prevenir i donar una primera resposta en cas de necessitat.

Els cursos estaran dirigits a representants de les associacions estudiantils, professors, personal tècnic i administratiu i personal de seguretat, entre d'altres.

El projecte europeu, liderat per la Universitat de Brunel (Regne Unit), compta, a part de la participació de la URV, amb la implicació de la Universitat de Sussex i de York (Regne Unit), del País Basc; de Torino (Itàlia) i de la Universitat de Panteion (Grècia).

El projecte europeu, Universities Supporting Victims of Sexual Violence (USVSV), està finançat per un programa de la direcció general de Justícia de la Comissió Europea en suport a les víctimes de violències i crims.

tracking