Diari Més

L'església de Bonavista s'inaugurarà amb més austeritat del previst

L’Arquebisbat es mostra orgullós del resultat, però reconeix que ajustos econòmics deixen temes pendents com revestir l’interior

L'església té una alçada de 18 metres i serà demà quan es descobrirà per primer cop el seu retaule.

L'església de Bonavista s'inaugurarà amb més austeritat del previstCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova església de Bonavista obrirà les portesdissabteamb una major dosi d’austeritat del que es preveia. Part de l’equip que ha fet possible aquesta creaciós'ha mostratorgullós del resultat, tot i que el delegat diocesà per al Patrimoni Artístic i Documental i Art Sacre de l’Arquebisbat, Antonio P. Martínez Subías, ha reconegutque els ajustos econòmics havien deixat alguns temes pendents. «Estava previst que el formigó de l’interior estigués revestit de color blanc, però de moment no ha pogut ser. A més, la tanca tampoc és la que s’havia projectat», detallava. A la vegada, el centre parroquial s’inaugurarà sense la instal·lació de les campanes. Segonsha detallatel rector de la parròquia, Isidre Foguet, «l’alcalde va comprometre’s a assumir-ne el cost, però de moment no s’ha trobat cap espònsor». Tot i això, el mossèn no perd l’esperança i ha destacatque «esperem que, amb una mica més de temps, aconseguim suport econòmic i ens agradaria poder-les estrenar durant la nostra festa major, el 15 d’agost». La proposta més econòmica seria un conjunt de tres campanes –34.800 euros–, tot i que haurien plantejat també la instal·lació de cinc o vuit campanes, segons detallava el project manager, Santi Prats. L’arquitecte de l’obra ha estat Daniel Gimeno.

Amb motiu de la celebració del dia de Sant Josep, veïns i curiosos podran conèixer la nova església de Santa Maria Assumpta de Bonavista, dissabtea les dotze del migdia. L’arquebisbe, Jaume Pujol, presidirà un acte solemne en el qual representants de la constructora Calaf li lliuraran les claus del recinte parroquial. Així es donarà pas a una església de 18 metres d’alçada amb capacitat per a 24 persones –situades als bancs centrals– i 60 llocs més, a la part posterior, perquè s’hi situïn corals. El cost final de la construcció ha estat de 2.166.000 euros. El segon espai del recinte és un edifici més baix que inclou el centre parroquial i la rectoria. Aquest també compta amb espai per dur activitats diverses, com la catequesi, o la residència per als mossens.

Un retaule dedicat al barri

El retaule que presidirà l’interior de l’església honora el barri de Bonavista, sota el disseny d’Antonio Martínez Subías. Amb una dimensió de 8,63 per 5,20 metres, presenta una predel·la basada en elements de la història del barri i de Tarragona. S’hi podran copsar detalls com la representació d’uns garrofers –que escenifiquen l’espai en el qual es va fundar el barri–, l’amfiteatre –on va ser immolat el bisbe Fructuós– o el bàcul del bisbe Borràs, martiritzat durant el 1936. Al centre, s’hi aixeca la imatge de la verge de 2,20 metres d’alçada. A més, pintor tarragoní Jaume Queralt ha creat les Catorze estacions del Via Cruci i l’escena del baptisme de Jesús, de manera altruista. Martínezha detallatque «hem comptat amb l’ajuda d’un bon amic».

tracking